Celebrity News

Potresna ispovest Bojana Leksingtona naježiće vas do kostiju

Potresna ispovest Bojana Leksingtona naježiće vas do kostiju

Bojan Vasković, frontmen grupe Leksington, koji je pre nekoliko dana dobio sina, a sada je progovorio o bolnom iskustvu koje je preživeo pre četiri godine.

Budući da je juče bio dan prevremeno rođene dece, popularni pevač iskreno je rekao da je njegova ćerka Anđelina koja je na svet došla 2015. godine, prevremeno rođena.

Nakon što se njegova žena porodila u šestom mesecu, usledili su veliki zdravstveni problemi i komplikacije. Njegova ćerka borila se sa hroničnom plućnom bolešću.

- Šta da se radi, prošli smo kroz to, hvala Bogu da je na kraju sve baš onako kako treba, zahvaljujući doktorima i samom Bogu, da je sve ok i da je ona jedno potpuno zdravo dete koje ima srećno i zdravo detinjstvo. To mi je najstresniji period u životu. Kod sve dece koja se prevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka deca su imala krvarenja u mozgu, neka deca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izukla. To je jako rizično kada se deca rode. Kažu da su šanse za preživeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. Doktori vam direktno sve kažu, oni ne smeju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lepu vest, a drugi dan dođete i kažu: "Predaje se". To je jako stresno za sve roditelje, ali kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se setim toga osetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško - rekao je Bojan za Pink.rs.

https://www.instagram.com/p/BpuoNPGB74P/

S obzirom da živimo u eri digitalizacije i vremenu gde su nam "na tacni" dostupne sve informacije, Bojan je istakao da i pored toga ljudi nisu dovoljno informisani o ovom problemu.

- Bilo bi dobro da se podigne svest ljudima o tome. Moja supruga je završila medicinu, ali je jako malo znala o tome, kaže: "Uvek kad čujemo da se nekom dete prevremeno rodilo, mislim da se to dešava nekome tamo, kao da je na drugoj planeti", a kad se desi tebi onda čovek tek može da sazna kako je to.