Celebrity News

Nakon svega Severina poručuje: Izdržaću jer svom detetu trebam onakva kakva jesam!

Nakon svega Severina poručuje: Izdržaću jer svom detetu trebam onakva kakva jesam!

Pevačica Severina Kojić u četvrtak uveče predala je sina Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću, nakon pravosnažne odluke suda da srpskom biznismenu pripadne starateljstvo nad njihovim detetom.

Otada, mediji u regionu ne prestaju da bruje o ovom slučaju.

Naime, sudija Tea Golub je danas donela privremenu meru i naložila da sin srpskog biznismena i pevačice ubuduće živi sa ocem i da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta.

Severina je nakon ove strašne odluke, smogla snage i po prvi put je nakon ove strašne odluke govorila za regionalni medij.

- Sutkinja nije prihvatila nijedan dokazni prijedlog koji su predlagali moji odvjetnici, pa ni kad je posebna skrbnica i sama priznala u svom iskazu da nije vidjela dijete dvije godine, ali je uvažila njezine preporuke. A ona je inače bila zatvorila odvjetnički ured i sama se ponudila Centru za socijalnu skrb Maksimir da radi na tom slučaju - kaže Severina Kojić.

- Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovu nakon tog zadnjeg ročišta i to iščekivanje odluke je bilo najgore. Ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, retko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je takođe jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom detetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to šta piše u toj presudi. To su samo neka slova. Ja sam pre svega ponosna na svoje dete. Messi objavljuje sliku svoje dece na Instagramu, Luka Modrić, a meni je zabranjeno sudskom odlukom da objavljujem fotografiju sa sinom koji se smeje na Instagramu jer nekog to boli, ali eto. Meni ne treba slava, mene svi znaju 30 godina i znaju me duže nego što traje garnitura pojedinih ljudi u ovim institucijama koji su dozvolili da se ovo dogodi. Ja jesam poznata, ali ja sam to postala zbog onoga što radim i volim to što radim, kao što to rade i Novak Đoković i Messi, koji takođe imaju decu i s njima se pojavljuju i u javnosti. Ali, na mene se gleda drugačije. I sledeći vikend imam koncert u Areni i Aleksandar je baš htio biti na tom koncertu i radovao se tome kad smo bili u Splitu. Bit će tamo i druge dece, ali moj sin tamo neće  biti. Strašno je to.

Zašto je Severini sud oduzeo starateljstvo nad sinom?

Biznismen i bivši partner Severine Kojić Milan Popović nije hteo previše da komentariše odluku Suda prema kojoj je doneta privremena mera da sin Aleksandar živi s njim, a ne sa pevačicom. Međutim, odgovorio je na ono koje sve interesuje, hoće li dete odvesti u Srbiju. Kako on tvrdi, dete ostaje u Zagrebu i nastavlja da ide u školu u Zagrebu. Nije izvadio srpski pasoš rekao je Milan takođe za jutarnji.hr.

Severina ovo sve kometariše drugačijim tonom...

 - Ja mu tu saglasnost nisam dala. Znam da je napravio srpski pasoš. On mi ga je predao kad je došao nakon pet meseci, kad je sve to oko deteta počelo. Rekao mi je da je to sve napravio legalno i da kad država Srbija nekome dodeli državljanstvo, ta osoba može dobiti i pasoš. Tada nisam razmišljala o tome. On je u Srbiji pokrenuo postupak da mi se tamo oduzme starateljstvo. Sutkinja, kao što je poznato, u presudi nije napisala gde će to Aleksandar živeti s ocem. Inače, ove je godine ta tzv. ‘pick up’ lista sužena na četiri osobe, pa su druge mame komentarisale da je to tzv. ‘Milanova lista’. Meni se zamera što nisam došla na vreme po dete u školu, a sutkinja je sama rekla da ona svoje dete sedam godina nije vodila u školu i dolazila po njega. Kad mom suprugu i očuhu mog sina nisu hteli predati Aleksandra, učiteljica mu je rekla da zove Milana Popovića, kao da je to njegova škola. Od sina sam saznala da je ‘tata napravio novo igralište i pokvario staro, koje je on voleo’ - objašnjava Severina za Jutarnji.hr.

 Ekskluzivni video: Pogledajte kako mali Aleksandar doziva majku Severinu i kako se zabavlja na njenom koncertu u Beogradu

Budući da se danima spekuliše o navodnim detaljima ove mučne borbe, regionalni mediji došli su do novih saznanja - pevačica će Milanu morati da plaća alimentaciju od 1200 kuna ili 160 evra a do sada je Milanova mesečna alimentacija bila 15.000 kuna ili 2.000 evra.