Celebrity News

Bekam novom slikom sa ćerkom IZAZVAO RAT na Instagramu (foto)

Bekam novom slikom sa ćerkom IZAZVAO RAT na Instagramu (foto)

Ovo nije prvi put da je Bekam objavio ovakvu fotografiju. To je uradio i pre dve godine.

– Svu svoju decu ljubim u usne. Možda ne Bruklina. On ima 18 godina, njemu bi to moglo biti pomalo čudno – rekao je Bekam.

Mnogi ovaj vid očinske ljubavi ne podržavaju, uključujući i poznatog TV voditelja Pirsa Morgana, koji je za čuvenog fudbalera rekao da je “čudan i jeziv”.

“Fuj, izgledaju kao bračni par”, bio je jedan od komentara.

https://www.instagram.com/p/BzP68_uBYK2/?utm_source=ig_embed

Veći deo javnosti smatra da je takvo ponašanje neprimereno i rezervisano samo za parove, a ne za roditelje i decu. I njegova supruga Viktorija to često radi sa sedmogodišnjom Harper. Međutim, fotografije poljubaca ćerkice sa tatom izazivaju posebnu pažnju.

- Želimo da pokažemo našoj deci ljubav. Dobio sam više kritika zbog ljubljenja ćerke, ali ljubim tako svu svoju decu. Jako sam nežan prema deci, tako su odgajali mene i Viktoriju i tako se i mi odnosimo prema našoj deci - objasnio je.

Dejvid Bekam sada je ponovo šokirao javnost, objavivši pre dva dana ponovo sliku na Instagram na kojoj bez ustručavanja ljubi svoju ćerkicu u usta. Vrlo otvoreno pokazivajući očinsku ljubav, smatra da ovo nije ništa neobično a u svakodnevnim aktivnostima kao što je to bilo i ovog puta, proslavljeni fudbaler procenio je da su ovakvi trenuci između ćerke i oca sasvim transparetni i da im je mesto na društvenim mrežama a ne u porodičnom albumu.

https://www.instagram.com/p/B5fTB9oh3tU/?utm_source=ig_embed

Evo šta na to kaže psiholog:

- Postoje kulture u kojima je poljubac u usta između deteta i roditelja prihvatljiv i nema negativno značenje. Takva je, između ostalih, američka kultura. Ovaj trend koji dolazi sa zapada posebno prihvataju javne ličnosti. Prihvatanje ovog trenda od strane "slavnih" u našem podneblju, motivisano je, moglo bi se reći, pre svega željom da se naglasi simbioza između roditelja i deteta i javnosti pruži nedvosmislen dokaz ljubavi koji postoji između slavnog roditelja i njegovog deteta – kaže za “Ženu Blic” psiholog Tatjana Daničić.

Međutim, iako će neki reći da je takav poljubac bezopasan i naivan, postoje dobri razlozi da se ipak suzdržite od njega i dete cmoknete u obraz.

- Poljubac u usta između roditelja i deteta može biti višestruko štetan po dete. Pre svih, to su zdravstveni i higijenski razlozi. Odrasli mogu detetu na ovaj način da prenesu razne infekcije i da ozbiljno ugroze detetovo zdravlje. Jednako, ili još važnije, jesu psihološke posledice po detetov razvoj. Dete može da stvori lošu predstavu o sebi i drugim ljudima, i da, kao kada mu ugradite lošu mapu, ne bude u mogućnosti da se, u domenu seksualnosti, snalazi na odgovarajući način, tokom života – dodaje ona.