Celebrity News

Aleksander Skarsgard zgrožen duplim standardom u Holivudu: Ja sam 100 posto feminista

Aleksander Skarsgard zgrožen duplim standardom u Holivudu: Ja sam 100 posto feminista

Miljenik žena širom sveta Aleksander Skarsgard pridobio je srca publike prvo ulogom u seriji True Blood, a zatim i u Big Little Lies za koju je osvojio i  Zlatni globus.

Ovaj zavodnik tek sada će oduševiti dame jer je rešio da govori o nejednakosti u Holivudu i kako je užasnut time što se žene i muškarci ne tretiraju na isti način.

- Postoji dupli standard (u filmskoj industriji). Primetio sam sa svojim prijateljicama koje su glumice, i gadi mi se to. Nije to problem koji je svojstven samo Holivudu. Postoji u mnogim profesijama, gde muškarci misle da su moćniji. Zato su ove žene dovoljno hrabre da pričaju o svojim iskustvima, i ja verujem da je veoma bitno da to ispričaju - rekao je glumac i osvrnuo se na svoju rodnu zemlju, za koju misli da je izuzetno napredna i u tom smislu.

- Ja sam 100 posto feminista. Švedska je veoma napredna država. U smislu jednakosti je ispred većine država - rekao je glumac.

Inače, mnogi ne znaju da je Aleksander sin poznatog švedskog glumca Stelana Skarsgarda (Mama Mia, Pirati sa Kariba) i ima sedmoro braće i sestara. Pored njega najpoznatiji su Bil koga smo gledali u rimejk kultnog filma “It” kao jezivog klovna Penivajza, ali i Gustaf koga znamo iz hit serije "Vikinzi" u ulozi fantastičnog Flokija.

Pošto već znamo da sva braća Skarsgard imaju isti talenat za glumu ne bi nas čudilo da imaju sličan stav kao Aleksander po pitanju jednakosti polova. Zato dame, ne brinite, još uvek ima nade!