Celebrity News

Darko PROBUĐEN IZ VEŠTAČKE KOME: Evo zbog čega je pevač DANIMA bio u besvesnom stanju

Darko PROBUĐEN IZ VEŠTAČKE KOME: Evo zbog čega je pevač DANIMA bio u besvesnom stanju

Pevač Darko Lazić pre sedam dana doživeo je saobraćajnu nezgodu u Brestaču, kada je zadobio teške povrede, a lekari se danima bore za njegov život, dok se njegovo zdravstveno stanje menja iz sata u sat.

Darko Lazić od utorka je bio u veštačkoj komi, a danas su ga lekari probudili. Zbog vrste povreda, u njegovom slučaju opasnih po život, pacijent se uvodi u stanje indukovane kome, iliti dubokog sna, bez mogućnosti odgovora na bilo koje draži.

Pevaču je bilo neophodno da uđe u komu, zbog uzbuđenja i lošeg stanja organizma, pa je Laziću moralo da se stabilizuje situacija sa plućima, krvarenjem, da mu bude izvađena slezina i drugo.

Darku je sklonjena anestezija koja ga je držala u besvesnom stanju, odnosno izbačen lek iz daljeg lečenja.

- Da bi postojala mogućnost za oporavak mora biti miran, što se postiže lekovima. Oduzima mu se svest, mišići se relaksirajudaju se lekovi protiv bolova, i tako sve dok se organizam malo ne oporavi. Potom polako počinju da se isključuju lekovi. Vraća se svest, mogućnost pokreta - naveli su lekari, pojasnivši situaciju u kojoj se Lazić našao.

- S obzirom na povrede pluća, pacijent ostaje do daljnjeg na mašini, uz pomoć koje diše - dodali su oni.

Podsetimo, lekari su nakon saobraćajne nezgode koju je doživeo utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.