Celebrity News

Detalji tužbe protiv Harvija Vajnštajna

Detalji tužbe protiv Harvija Vajnštajna

Država Njujork tužila je kompaniju "Vajnštajn" zbog sumnje da njen studio nije zaštitio zaposlene od producenta Harvija Vajnštajna, koga su mnoge žene optužile za seksualno uznemiravanje ili silovanje.

Njujorški tužilac Erik Šajdermen rekao je da je podneo tužbu protiv kompanije, kao i Harvija i Roberta Vajnštajna.

Dugo se čekalo: Harvi Vajnštajn se oglasio sa svojom verzijom priče

Optužnicom, podnetom posle četvoromesečne istrage, Harvi se tereti, između ostalog, za verbalne pretnje koje uključuju rečenice "Ubiću te" ili "Pobiću ti porodicu", zatim za zapošljavanje žena koje treba da budu "pratnja Vajnštajnu na događajima i da mu olakšaju seksualna osvajanja - preneo je Bi-Bi-Si.

U optužnici stoji i da je Vajnštajn tražio seksualne usluge u zamenu za unapređenje karijere u studiju, da je zahtevao od svojih vozača da "uvek drže kondome i injekcije za erektilnu disfunkciju u automobilima".

Vajnštajn je, takođe, zahtevao od svojih asistenata da stave u raspored "osoblje za seksualne aktivnosti" tokom radnog vremena i posle posla, zatim je omalovažavao žensko osoblje u kompaniji i vređao ih zbog mesečnog ciklusa i vikao je na jednu ženu da treba da ode iz kompanije i pravi decu, jer je samo za to dobra, to su samo neke od tačaka optužnice, preneo je Bi-Bi-Si.

Bivša menadžerka Harvija Vajnštajna izvršila samoubistvo

Vajnštajn, suosnivač Miramaks studija, bio je jedan od najuticajnijih holivudskih producenata pre nego što ga je, sada već više od 70 žena, tužilo za seksualno uznemiravanje ili silovanje, što on negira.

Studio pregovara sa grupom investitora o prodaji, ali će zbog tužbe pregovori biti "na čekanju", naveo je izvor upoznat sa situacijom.

U tužbi se navodi da prodaja kompanije "mora da osigura da žrtve dobiju odštetu".

- Svaki Njujorčanin ima pravo na radno mesto bez seksualnog uznemiravanja, zastrašivanja i straha - kaže se u saopštenju tužioca.

Објава коју дели trshoe (@ispydiaries) дана 11. Феб 2018. у 3:37 PST