Celebrity News

Isidora Bjelica: Odlazak u večnost!

Isidora Bjelica: Odlazak u večnost!

Srbija i region još uvek se opraštaju od preminule književnice koja nakon osam godina teške borbe s kancerom više nije mogla da izdrži, u ekskluzivnoj ispovesti njen sin Lav Pajkić, kao i bliska prijateljica Jasmina Hismajer, otkrivaju nam kako su protekli njeni poslednji dani.

Isidora Bjelica - Svašta bi sada imala da kaže. Na kraju krajeva, a kada to pa nije? Reči su, pored neizlečivog optimizma i ljubavi prema svojoj porodici, bile glavna snaga Isidore Bjelice.

Po mnogima od njih, Isidora Bjelica ostaće upamćena toliko daleko u budućnosti da je pošteno konstatovati kako će većinu nas ostalih zapravo nadživeti.

Nekom duhovitom opaskom pokušala bi da uteši supruga Nebojšu i svoju decu Lava i Vilu, iako su o smrti razgovarali nebrojeno puta. Potresene prijatelje možda bi htela da podseti da je njenoj napaćenoj duši sada konačno došao odmor.

NE PROPUSTITE: Šokantne vesti! Preminula Isidora Bjelica! (foto)

Šta god da bi imala na umu, ispričala je Isidora i više nego dovoljno svojoj publici za tolike godine plodonosnog rada kao jedna od naših najuvaženijih savremenih književnica. Pitanje je, međutim, da li smo mi dovoljno toga rekli njoj. Kao po nekakvom običaju, najviše pijeteta i priznanja spremni smo da iskažemo onda kada oni više nisu s nama.

Ako je ipak mogla da oseti zahvalnost ovog društva za zaostavštinu koju mu je Isidora Bjelica ostavila u kulturno nasleđe, možemo se nadati da je još bolje od toga znala koliko su je mnogobrojni poštovaoci sve ove godine voleli i navijali za njenu pobedu u surovoj bici s kancerom.

A vodila ju je duže nego što je bilo koji lekar predviđao. Od često pominjanih godinu i po, tukla se Isidora žestoko sa bolešću gotovo punih osam godina.

Ostatak teksta pročitajte u najnovijem broju magazina "STORY" koji je u prodaji do 18. avgusta! 

Komentari (0)

Loading