Celebrity News

Srpska "arapska princeza" otvorila dušu: Deci je potrebna pažnja a ne novac!

Srpska "arapska princeza" otvorila dušu: Deci je potrebna pažnja a ne novac!

Srpska manekenka i supruga jednog od najbogatijih ljudi na Bliskom istoku  Anika Božić Al Saraž poznatija kao "arapska princeza" za “Story” sumira utiske s proslave četvrtog rođendana sina Omara i otkriva na koji način ga uči pravim vrednostima

U našim medijima je uz ime Anike Božić al Saraž najčešće pisalo “arapska princeza” i manekenka koja se udala za unuka nekadašnjeg predsednika Palestine. Časopisi kao što su “Vogue” ili “Elle” predstavljaju je kao ikonu stila i dizajnerku nakita, a 130.000 pratilaca na “Instagramu” su razlog zbog kog nije greška predstaviti je ni kao cenjenu influenserku. Pre šest godina, kada su se ona i Jusuf al Saraž venčali, počela je da živi na relaciji Kairo–Pariz. Dve godine kasnije dobili su sina Omara. Pre nekoliko nedelja priredili su mu bajkovitu proslavu četvrtog rođendana, o čijim detaljima Anika kaže:

Anika Božić sa porodicom posetila srpsku prestonicu

– Budući da su životinje bile tema za dekoraciju, u skladu s tim bile su i pozivnice, lampioni, baloni, kolačići i animatori. Čak su i deca tražila da budu našminkana kao neke životinje, a uglavnom su birala zebre, tigrove i lavove. Samo je jedan dečak insistirao da bude nešto potpuno drugačije, tj. gušter. To je još jedan dokaz da deca imaju svoje vizije i da je možda pogrešno pokušavati da im nametnemo našu.

 

Kada smo je pitali šta može da obraduje četvorogodišnjaka kom roditelji mogu da kupe sve što poželi, Anika je rekla:

– Deci najviše znači pažnja. Mnoge majke i očevi greše zaboravljajući da se treba fokusirati na kvalitetno provedeno vreme s decom, a ne na materijalne stvari. Ljubav ka materijalnom je usvojena u kapitalističkom vremenu, a želja za pažnjom je urođena. Moj sin je veoma kreativan, pa i pored toga što, za moj ukus, ima previše igračaka, može da fantastično osmisli igre i bez njih.

Ovu Srpkinju nazivaju je arapskom princezom, ali ovo je prava istina kako zapravo živi

Arapska princeza redovan je gost na Nedelje visoke mode u Parizu

Pet godina za redom Anika Božić prati svetsku nedelju mode.

– Ovo je već peta godina da iz publike pratim svetske nedelje mode. Velika je razlika između, npr. Valentina i Zuhaira Murada – drugačiji je stil zvanica, svetla, ambijent, muzika, modeli… Pojedine revije izazivaju toliku medijsku pompu da zaustave saobraćaj u tom kraju. Reporteri, fotografi, fanovi, čak i slučajni prolaznici, čine predrevijsku atmosferu nezaboravnom. Revije nikada ne počinju na vreme, PR-ovi svakog brenda pažljivo prate dolazak zvanica i u momentu kada smatraju da su svi značajni gosti stigli, nastupa nekoliko sekundi tišine, a onda se pale reflektori i počinje muzika. Skoro sve zvanice revije prate kroz kamere svojih telefona, a bukvalno dva minuta posle revije svi napuštaju salu trčećim korakom da bi stigli na sledeći događaj.

Anika Božić je skromna princeza: Ja u Parizu nemam celodnevnu poslugu

Arapska princeza - život u dva pararelna univerzuma

Budući da živi na relaciji Pariz - Kairo arapska princeza priča o tome kako je živeti život u dve različite kulture.

- Pariz i Kairo su gradovi puni suprotnosti, gotovo da nemaju nijednu zajedničku tačku. Samim tim je drugačiji i naš životni stil u njima. To vam je kao da živite u dva paralelna univerzuma. Svaki ima svojih prednosti i mana, a ja se trudim da ostanem fokusirana na ono što je pozitivno u njima.