
Prvo oglašavanje Hane Ikodinović nakon očevog razvoda
16/09/2025
19 min
Ćerka Dače Ikodinovića javila se iz Madrida
Autor: Marija Milenković | 29/08/2020
Osim što su idealan brzi obrok za svako doba godine, namazi pripremljeni kod kuće ne sadrže štetne konzervanse i razne aditive, pa predstavljaju zdravu ali veoma ukusnu alternativu konzerviranim varijantama. Predstavljamo vam dva jednostavna i praktična recepta za jela u kojima ćete uživati
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta
200 g guščije džigerice
150 g maslaca
kašičica konjaka
glavica crnog luka
čen belog luka
pola kašičice origana
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
Istopite maslac u tiganju i u njega dodajte sitno seckan luk, pržeći ga na laganoj vatri 15 minuta uz neprestano mešanje. Isecite guščiju džigericu i nju dodajte, ostavljajući da se prži još minut, pa nakon toga začinite solju, biberom i ostalim začinima. Gotovu smesu ostavite da se ogladi, dodajte u nju konjak i sameljite je ručnim mikserom da postane glatka. Sipajte je u posudu i ostavite da se potpuno ohladi, a potom je stavite u frižider.
Servirajte domaću guščiju paštetu na kriški hleba, koja može da bude prepečena, prema vašem ukusu, i ukrasite je grančicom ruzmarina.
Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta
200 g dimljenog lososa
200 g kremastog sira, može i maskarpone
6 crnih maslina bez koštica
kašika kiselog mleka
sok pola limuna
kašičica seckanog peršuna
kašičica seckanog bosiljka
kašičica seckane mirođije
8 kapara
so i samleveni biber po želji
Narežite dimljeni losos na komadiće. U multipraktik, odnosno blender, stavite sveži sir, kiselo mleko i limunov sok pa to obilno začinite crnim sveže mlevenim biberom. Dodajte komadiće dimljenog lososa i masline bez koštica, malo kapara, pa multipraktik nakratko uključite nekoliko puta, ako želite da pašteta bude zrnasta, ili sastojke duže miksajte ako želite da bude namaz potpuno glatke strukture, idealan za mazanje na sendviče ili kanapee. U paštetu umešajte sitno naseckano začinsko bilje. Stavite paštetu u činiju i ohladite u frižideru da se stisne. Poslužite uz bruskete ili krekere.
Prvo oglašavanje Hane Ikodinović nakon očevog razvoda
16/09/2025
19 min
Ćerka Dače Ikodinovića javila se iz Madrida
Slađa Alegro priznala: Kod Cece više ne idem, za to imam dva dobra razloga
16/09/2025
1h
Sukob Cece i Slađe Alegro tema o kojoj se šuška u domaćoj javnosti
Volele godinama istog muškarca: Evo šta je Nataša Bekvalac rekla o Maji Ognjenović
16/09/2025
3h
Nataša Bekvalac o Maji Ognjenović govoriola samo jednom
Radikalan potez Maje Ognjenović: Koju tajnu krije poslednja fotografija sa Danilom
16/09/2025
4h
Maja Ognjenović i Danilo Dača Ikodinović razveli se nakon devet godina braka
Ekskluzivno za Story Nevena Božović: Upoznajte mog sina Viktora
16/09/2025
6h
Pevačica koja se porodila pre četiri meseca i ćerki Anki podarila brata kaže da spada u roditelje koji bi voleli da uspore vreme provedeno s bebom, da je ona oba puta vrlo svesno prošla kroz prve mesece s novorođenčem i da se teški momenti brzo zaborave
Komentari (0)