Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
9h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Autor: Tamara Roksandić | 15/08/2020
Ovi sočni zalogaji probudiće vaša čula...
trećina čaše maslinovog ulja
2 čena belog luka
3 kašike soja sosa
2 kašike limunovog soka
1 kašika dižonskog senfa
pola kašičice soli
osmina kašike paprike
2 kilograma bifteka
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk, soja sos, limunov sok, senf, so i biber. Isecite biftek na režnjeve, stavite u posudu i držite u frižideru u trajanju od 20 minuta do 8 sati, da meso upije sve sokove. Kada ste spremni, morate pripremiti tiganj. Ugrejte da ulje bude vrelo i pržite bifteke sa svake strane po pet minuta da biste postigli da bude srednje pečeno meso. Izvadite bifteke iz tiganja, pokrijte folijom i pustite da stoje 10 minuta pre serviranja, tako da se sokovi ponovo distribuiraju, a biftek će biti izvanredan i sočan. Poslužite ga s povrćem.
maslinovo ulje
kilogram odreska od junetine
so, biber
3 grančice ruzmarina
10 čeri paradajza
Neka odrezak odleži nekoliko sati u maslinovom ulju. Tako se stabilizuju mesne belančevine zbog čega je meso na samom kraju mnogo mekše i ukusnije. Meso secite na debljinu od četiri centimetra. Nikad nemojte odrezak direktno iz frižidera stavljati na vatru, dajte mu malo vremena da se ugreje. Posolite sa svake strane pa pecite ili na dobro zagrejanom roštilju ili na električnom roštilju s minimalnom količinom ulja.
Za srednje pečen biftek sledite korake, dva puta po dva minuta pečenja na svakoj strani, od ukupno osam minuta. Važno je slediti ova uputstva i ne okretati meso češće. Tokom pečenja možete grančicom ruzmarina umočenom u maslinovo ulje lagano da premažete meso s jedne i druge strane.
Tako se karamelizuju belančevine i odrezak dobija lepu braonkastu boju. Pre posluživanja, pustite odrezak da se “odmori" dva-tri minuta i da se sokovi stabilizuju, što će mu osigurati posebnu sočnost. Potom na meso stavite par kapi maslinovog ulja i servirajte ga sa isečenim čeri paradajzom i grančicama ruzmarina.
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
9h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
2 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
3 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
3h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu
Komentari (0)