Lifestyle

Uz nekoliko trikova brzo do ovakvog jela: Pržena juneća rebra u sosu od peršuna

Uz nekoliko trikova brzo do ovakvog jela: Pržena juneća rebra u sosu od peršuna

Priprema rebara na roštilju višečasovni je proces, ali uz nekoliko trikova takav ukus možete postići i prženjem

Sastojci za pripremu rebara:

1 kg junećih ili telećih rebara

5 kašičica soli
1 kašičica bibera
7 čenova belog luka
2 kašičice ljute paprike
3 kašičice senfa
13 kašika maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 krompira srednje veličine
2 veze peršuna
2 kašike mlevenog oraha ili badema
40 g parmezana
3 kašike kečapa

Priprema rebara:

Rebra operite i osušite, pa ih stavite na veliki komad alu-folije. Pomešajte so, biber, ljutu papriku i sitno iseckan beli luk, pa mešavinu pospite po mesu. Junetinu premažite senfom, poprskajte limunovim sokom i za kraj prelijte uljem. Uvijte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Marinirana rebra stavite u posudu za grilovanje, a pre toga na dno sipajte čašu vode i prekrijte crnim lukom. Pržite sat vremena na 150 stepeni. Nakon toga meso premažite mešavinom tri kašike kečapa i jednom ulja pa vratite na zagrejanu ringlu još sat vremena.

Priprema sosa:

Tri čena belog luka oljuštite i izgnječite da dobijete pastu, a potom spojte sa sitno seckanim peršunom. Dodajte mlevene orahe ili bademe, parmezan i šest kašika maslinovog ulja, pa sve promešajte.