Lifestyle

Gotove za 15 minuta: Napravite ove tortilje sa avokadom i zadovoljite svoja čula!

Gotove za 15 minuta: Napravite ove tortilje sa avokadom i zadovoljite svoja čula!

Ovo popularno zeleno voće izuzetno bogate nutritivne vrednosti obiluje zdravim mastima, vitaminima i mineralima. Jela sa avokadom savršenog su ukusa, brzo se pripremaju i predstavljaju izbalansirane obroke u bilo koje doba dana. 

Tortilje sa avokadom i piletinom idealan je obrok ukoliko želite da budete siti, bez prejedanja.

Isprobajte!

Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta

Sastojci

- 300 g belog mesa

- 2 avokada
- pola šoljice kiselog mleka
- kašičica peršuna
- paradajz
- 15 listova zelene salate
- kašičica belog luka u prahu
- mala glavica crvenog luka
- sok od pola limuna
- 4 tortilje
- kašičica maslinovog ulja

Tortilje sa avokadom - priprema je brza i jednostavna. Ispratite korake!

Priprema: 

Pomešajte kiselo mleko s kašičicom belog luka u prahu. Ostavite sa strane. U drugoj činiji izmešajte iseckani avokado, sok od limuna i peršun. Zagrejte ulje u tiganju i pržite iseckano pileće belo meso tri-četiri minuta. Kada porumeni, skinite s vatre. Zagrejte tortilje na tiganju ili u mikrotalasnoj rerni pa ih napunite piletinom. Dodajte kiselo mleko, avokado, naseckanu zelenu salatu, crni luk i komadiće paradajza. Umotajte, ukrasite tanjir komadićima povrća i poslužite.

NE PROPUSTITE:
Predlog za lagani ručak: Dva specijaliteta sa tikvicama

Tortljilje sa avokadom su mmm, ali probajte zapečeni avokado sa jajima!

Zapečeni avokado s jajima

Za 2 osobe

Priprema: 25 minuta

Sastojci: 

- avokado
- 2 jajeta
- so
- biber
- origano
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5 čeri paradajza
- kockice šunke
- 50 g kačkavalja

Priprema: 

Avokado prepolovite, izvadite košticu, začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem a onda stavite u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni. U ovom koraku, dodajte čeri paradajz. Nakon petnaestak minuta, u sredinu avokada stavite po jaje, pospite kockicama šunke i pecite u rerni otprilike osam minuta, ali smanjite temperaturu na 150 stepeni. Kad vidite da su jaja gotova (žumance ne sme da se presuši), izvadite iz rerne, dodajte malo rendanog kačkavalja pa vratite u rernu još minut. Jelo i tanjir ukrasite nekom salatom.

NE PROPUSTITE:
Jednostavan recept Ane Ivanović za domaći hleb od banane (foto)