
Dnevni horoskop za 6. jul 2025. godine: Važna odluka za Vodolije, Škorpije pred radikalnom promenom
05/07/2025
21 min
Dnevni horoskop za 6. jul 2025. godine pročitajte u nastavku
Autor: Tanja Kovač | 14/05/2020
Na britanskom dvoru puno pažnje se posvećuje pravilnoj ishrani i tome vode računa njihovi kuvari.
Pored toga što su im neprestano na raspolaganju, pripadnici britanske plave krvi vole da uživaju i gastronomskim poslasticama koje ne mogu svi da priušte sebi.
Nedavno je posle dugogodišnjeg ćutanja šef Daren Mekgardi, koji je na dvoru pripremao jela za nekadašnje supružnike princezu Dajanu i princa Čarlsa, otkrio kakve su prehrambene navike 70-godišnjeg princa, prvorođenog sina kraljice Elizabete II.
On kaže da princ Čarls ima rutinu koju retko zaobilazi. Voli voće, nekada preskoči ručak da bi popodne uživao u čaju i kuvanim jajima. Najveće zadovoljstvo mu je dobra večera.
- Kada su obroci u pitanju, princ Čarls ne voli da ima isti meni svaki dan. Voli da jede raznoliko. Ipak, sa sigurnošću se može reći da mu je rižoto od pečuraka omiljeni obrok. Preferira organsku hranu, voleo je i dok to nije bilo u trendu - kaže Mekardi koji živi u Americi pošto je dvor napustio kada je princeza Dajana preminula.
Što se doručka tiče, to je otkrio sam princ Čarls što je otkrio povodom održavanja onlajn festivala posvećenog britanskom siru.
Njegov omiljeni jutarnji obrok su zapečena jaja sa sirom i spanaćem.
Princ Čarls je otkrio recept za to jelo podelio na društvenim mrežama.
A proud champion of native British cheese, His Royal Highness has released one of his favourite recipes, Cheesy Baked Eggs, which can be made by using any number of our great British cheeses. ?? #BritishCheeseWeekender pic.twitter.com/htogWqGFQ2
— Clarence House (@ClarenceHouse) May 10, 2020
Od sastojaka je potrebno:
100 grama spanaća
jedan čeri ili sušeni paradajz
35 g mekanog sira
80 g milerama
15 g izrendanog tvrdog sira
sveži bosiljak
Priprema:
Puterom namazati manju posudu za pečenje i obložiti je spanaćem tako da u sredini ostane mali krug. Čeri paradajz naseckati na četvrtine koje se zatim raspored po spanaću. Između se pospe meki sir. Na kraju se dodaju bosiljak, so i biber.
Zatim se u sredini posude razbije jaje i prelije mileramom, ali tako da se žumance ne razbije. Na sve sastojke se onda izrenda tvrdi sir i jelo stavi u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peče se oko 10 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: Princ Hari je jednostavan čovek: Za doručak najviše volim da pojedem slaninu
View this post on Instagram
A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on May 10, 2020 at 6:31am PDT
Dnevni horoskop za 6. jul 2025. godine: Važna odluka za Vodolije, Škorpije pred radikalnom promenom
05/07/2025
21 min
Dnevni horoskop za 6. jul 2025. godine pročitajte u nastavku
Milica Todorović očajna zbog ljubavnog života: Žao mi je kome sam pažnju posvećivala
05/07/2025
1h
Ljubavni život Milice Todorović je tema koja se često komentariše.
Najbrži i najjeftiniji način za dobijanje lokni, a treba sam jedno stvar iz kuće
05/07/2025
2h
Lokne se prave zanekoliko minuta, a veoma su popularne na društvenim mrežama.
Zasluženi odmor sa dozom luksuza: Ovde letuju Veljko Kuznančević i Verica Rakočević FOTO
05/07/2025
4h
Letovanje Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića
Rada Manojlović ostavljena: Razlog poražavajuć za svaku ženu
04/07/2025
22h
Rada Manojlović ostavljena, razlog je posebno teško objasniti
Komentari (0)