Lifestyle

Bebi-spanać: Dva izvrsna, zdrava recepta za celu porodicu!

Bebi-spanać: Dva izvrsna, zdrava recepta za celu porodicu!

Bebi-spanać odlično se slaže sa svim namirnicama i idealan je dodatak jelima tokom leta, a činjenica da je bogat vitaminima A i K, kao i folnom kiselinom, čini ga dobrim saveznikom zdrave ishrane. S druge strane, siromašan je kalorijama pa je odličan za sve koji paze na liniju. Predstavljamo vam dva jela koja su laka za pripremu, a bogate i pune arome...

Bebi spanać i pečurke -savršenstvo ukusa

Za 2 osobe
Priprema: 60 minuta

Sastojci:

400 g pene testenine
400 g šampinjona
200 g trapista
100 g bebi-spanaća
so, biber
suvi začin
4 struka mladog crnog luka
500 ml neutralne pavlake
100 g parmezana

NE PROPUSTITE: Domaće paštete: Dva jednostavna i praktična recepta, a vaša nepca će uživati

Priprema:

Testeninu pene obarite prema uputstvu s pakovanja. Luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte šampinjone isečene na listiće i sve zajedno propržite. Sipajte neutralnu pavlaku, pustite da se zagreje i malo proključa. Dodajte trapist i začinite solju, biberom i suvim začinom. Dobro promešajte da se sir otopi a onda dodajte obarenu testeninu. Promešajte s listovima bebi-spanaća pa sve prelijte rendanim parmezanom.

Bebi-spanać i losos - idealna kombinacija!

Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta

Sastojci:

čen belog luka
glavica crnog luka
600 g fileta lososa
kašičica soka od limuna
kašika ulja
400 g bebi-spanaća
50 ml pavlake za kuvanje
50 ml maslinovog ulja
3 kašike belog vina
so, biber
parmezan

Priprema:

Losos poprskajte sokom od limuna, posolite i pobiberite. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, propržite na ulju, dodajte spanać pa sve prodinstajte. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U pleh stavite dinstani spanać pa losos odozgo. Prelijte s 350 ml vode i 50 ml maslinovog ulja pa pecite 15 minuta. U 50 ml pavlake za kuvanje dodajte tri kašike vina i kuvajte jedan minut. Prelijte
spanać i ribu, i zapecite još 10 minuta.

NE PROPUSTITE: Odličan miks za sve koji uživaju u nežnim aromama, a paze na liniju!

Komentari (0)

Loading