
Nedeljni ručak - Porodica na okupu, svira dobra muzika, a ukusna hrana hladi se trpezarijskom stolu...
Nije samo suši omiljeni svetski obrok koji potiče iz Zemlje izlazećeg sunca. Veliki ljubitelji ove kuhinje obožavaju topla jela, a mi vam predstavljamo recepte za dva najjednostavnija, u kojima ćete sigurno uživati jer su veoma slasna i pikantnog ukusa...
Za nedeljni ručak eksperimentišite - Poslužite tempuru od povrća
Za 2 osobe
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
pola glavice brokolija
pola glavice karfiola
150 g brašna
150 g kukuruznog skroba
250 ml kisele vode
kašičica aleve paprike
kašičica kurkume
kašičica sode bikarbone
1 kg leda
250 ml ulje
so, biber
Priprema:
Pripremite smesu za tempuru, tako što pomešate brašno sa kukuruznim skrobom, solju, sodom bikarbonom, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Postepeno dodajte u to kiselu vodu i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. Ohladite poh preko posude s ledom. Isecite šargarepe na tračice, a brokoli i karfiol iskidajte na srednje velike ružice. Uvaljajte povrće u tempuru i ispržite u dobro zagrejanom dubokom ulju.
PROČITAJTE: Brzi a zdravi obroci: Laka i kratka priprema, a sve nutritivne vrednosti ostaju
Izvanredno jelo za nedeljni ručak - Terijaki krilca
Za 2 osobe
Sastojci:
3 kašike brašna
500 g pilećih krilaca
soja sos
biber
so
žuti šećer
med
ulje
susam
Priprema:
Pomešajte brašno, biber i so. Uvaljajte u ovu smesu krilca, koja ste prethodno oprali, očistili i osušili. Pržite krilca do zlatne boje. U tiganj stavite jednake količine soja sosa, žutog šećera i meda. Kada smesa proključa, promešajte i dodajte krilca. Uvaljajte ih u smesu brzo da ih prekrije sa svih strana. Poslužite krilca posuta susamom.
Komentari (0)