Gastro

Nedeljni ručak ne može da prođe bez ovih fenomenalnih recepata!

11/10/2020

story

Nedeljni ručak - Porodica na okupu, svira dobra muzika, a ukusna hrana hladi se trpezarijskom stolu...

Nije samo suši omiljeni svetski obrok koji potiče iz Zemlje izlazećeg sunca. Veliki ljubitelji ove kuhinje obožavaju topla jela, a mi vam predstavljamo recepte za dva najjednostavnija, u kojima ćete sigurno uživati jer su veoma slasna i pikantnog ukusa...

Za nedeljni ručak eksperimentišite - Poslužite tempuru od povrća

Za 2 osobe
Priprema: 45 minuta

Sastojci:

pola glavice brokolija
2 šargarepe
pola glavice karfiola
150 g brašna
150 g kukuruznog skroba
250 ml kisele vode
kašičica aleve paprike
kašičica kurkume
kašičica sode bikarbone
1 kg leda
250 ml ulje
so, biber

Priprema:

Pripremite smesu za tempuru, tako što pomešate brašno sa kukuruznim skrobom, solju, sodom bikarbonom, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Postepeno dodajte u to kiselu vodu i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. Ohladite poh preko posude s ledom. Isecite šargarepe na tračice, a brokoli i karfiol iskidajte na srednje velike ružice. Uvaljajte povrće u tempuru i ispržite u dobro zagrejanom dubokom ulju.

PROČITAJTE: Brzi a zdravi obroci: Laka i kratka priprema, a sve nutritivne vrednosti ostaju

Izvanredno jelo za nedeljni ručak - Terijaki krilca

Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta

Sastojci:

3 kašike brašna
500 g pilećih krilaca
soja sos
biber
so
žuti šećer
med
ulje
susam

Priprema:

Pomešajte brašno, biber i so. Uvaljajte u ovu smesu krilca, koja ste prethodno oprali, očistili i osušili. Pržite krilca do zlatne boje. U tiganj stavite jednake količine soja sosa, žutog šećera i meda. Kada smesa proključa, promešajte i dodajte krilca. Uvaljajte ih u smesu brzo da ih prekrije sa svih strana. Poslužite krilca posuta susamom.

PROČITAJTE: Najpopularnija jela indijske kuhinje: Egzotični recepti u kojima će pravi gurmani uživati

Komentari (0)

Loading