Gastro

Nećete moći da se odlučite: Tri predloga za savršenu prolećnu poslasticu

Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete razmaziti sva čula, a što je najbolje, nije vam potrebno previše vremena da ih spremite. Uživajte u punom ukusu čokolade, jagode ili malina – savršenim sastojcima za kremastu poslasticu ili osvežavajuću voćnu deliciju

Nećete moći da se odlučite: Tri predloga za savršenu prolećnu poslasticu

Unspash: christiann koepke

Čokoladna torta

Za 4 osobe / Vreme pripreme: 50 minuta

Sastojci

  • Kore
  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 4 kašike kakaoa
  • 6 kašika mekog brašna
  • 200 ml ulja

Krem

  • 1 l mleka
  • 120 g pudinga sa ukusom čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 150 g crne čokolade
  • 250 g maslaca
  • 300-400 g eurokrema, nutele ili nečeg sličnog

Pročitajte: Za kreativce u kuhinji - Palačinke svi obožavate, ali ovakve ih još niste probali

American Heritage Chocolate for Unspash

 

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Ulupajte belanca s pet kašika šećera da se dobije čvrsta pena. Zatim dodajte pet žumanaca, jedno po jedno i 100 ml ulja uz mućenje. Na kraju dodajte kakao i brašno pa sve sjedinite varjačom. Obložite pleh, sipajte masu za koru i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ohlađene kore presecite vodoravno da se dobiju četiri. Prašak za puding pomešajte s malo hladnog mleka pa razmutite. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i stavite na srednju vatru. Sačekajte da provri pa zakuvajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Pudingu odmah dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok se ne otopi i sjedini pa prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

Penasto umutite omekšali maslac i dodajte ga ohlađenom pudingu pa sve umutite zajedno. Na kraju dodajte eurokrem i sve sjedinite. Na tacnu ređajte koru, pa fil. Stavite je u frižider, a potom premažite odozgo i okolo ostatkom fila i dekorišite po želji.

Brza torta s jagodama

 

Za 3 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci

  • 200 g mlevene plazme
  • 600 g šlaga
  • 200 g krema - čokoladni deo
  • 3 čaše kisele vode
  • 500 g jagoda (može i zamrznute)

Pročitajte: Ukusne krofne koje ne upijaju ulje, napravite ih danas za sreću i blagostanje!

Profimedia

 

Priprema:

U prvi deo umutite 200 grama šlaga sa čašom kisele vode i dodajte 200 grama plazme. To je prvi deo. Umutite opet 200 grama šlaga i dodajte krem, pa preko toga jagode isecite na kolutove. Opet umutite šlag sa kiselom vodom i prelijte preko torte. Tortu na kraju ukrasite isečenim jagodama.

 

Torta od malina

Za 4 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta


Sastojci

  • 500 g šlaga
  • 600 ml kisele vode
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g malina
  • 100 g čokolade

Pročitajte: Recepti za domaće sladolede kojima nećete odoleti!

Profimedia

 

Priprema:

U dubljoj činiji umutite šlag s mineralnom vodom (hladnom, iz frižidera). Podelite na tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks. Stavite na tacnu, preko rasporedite maline. U drugi deo dodajte rendanu čokoladu. Stavite preko malina. Tortu završite šlagom u koji ste stavili samlevene maline. Ukrasite po želji.

 

 

Komentari (0)

Loading