
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
2 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
Autor: Sara Gajic | 02/04/2021
Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete razmaziti sva čula, a što je najbolje, nije vam potrebno previše vremena da ih spremite. Uživajte u punom ukusu čokolade, jagode ili malina – savršenim sastojcima za kremastu poslasticu ili osvežavajuću voćnu deliciju
Za 4 osobe / Vreme pripreme: 50 minuta
Sastojci
Krem
American Heritage Chocolate for Unspash
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Ulupajte belanca s pet kašika šećera da se dobije čvrsta pena. Zatim dodajte pet žumanaca, jedno po jedno i 100 ml ulja uz mućenje. Na kraju dodajte kakao i brašno pa sve sjedinite varjačom. Obložite pleh, sipajte masu za koru i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ohlađene kore presecite vodoravno da se dobiju četiri. Prašak za puding pomešajte s malo hladnog mleka pa razmutite. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i stavite na srednju vatru. Sačekajte da provri pa zakuvajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Pudingu odmah dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok se ne otopi i sjedini pa prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Penasto umutite omekšali maslac i dodajte ga ohlađenom pudingu pa sve umutite zajedno. Na kraju dodajte eurokrem i sve sjedinite. Na tacnu ređajte koru, pa fil. Stavite je u frižider, a potom premažite odozgo i okolo ostatkom fila i dekorišite po želji.
Za 3 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci
Profimedia
Priprema:
U prvi deo umutite 200 grama šlaga sa čašom kisele vode i dodajte 200 grama plazme. To je prvi deo. Umutite opet 200 grama šlaga i dodajte krem, pa preko toga jagode isecite na kolutove. Opet umutite šlag sa kiselom vodom i prelijte preko torte. Tortu na kraju ukrasite isečenim jagodama.
Za 4 osobe / Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci
Profimedia
Priprema:
U dubljoj činiji umutite šlag s mineralnom vodom (hladnom, iz frižidera). Podelite na tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks. Stavite na tacnu, preko rasporedite maline. U drugi deo dodajte rendanu čokoladu. Stavite preko malina. Tortu završite šlagom u koji ste stavili samlevene maline. Ukrasite po želji.
Zavirite u najlepše dvorište u Valjevu: Željkova i Sašina majka napravila baštensku oazu (FOTO)
10/05/2025
2 dana
Dvorište Joksimovića u Valjevu odiše toplinom
09/05/2025
3 dana
Talas originalnosti u srcu Beograda: uz ritam nove generacije otvorena je renovirana adidas radnja u Knezu
DAHLIA: Više od kozmetike – priča o lepoti, ženstvenosti i nezi
08/05/2025
4 dana
Brend koji već 101 godinu neguje žene i njihovu lepotu, Dahlia, i dalje nosi onu posebnu čar – onu koja nas vraća u detinjstvo, podseća na mamine i bakine rituale, ali i inspiriše da svakodnevno biramo sebe.
La Terra – novi brend koji udobnost i stil donosi u vašu svakodnevicu
05/05/2025
7 dana
Postoje dani kada se osećate puni energije, a nekada su to mirniji trenuci, koje provodite u krugu porodice, na kafi sa prijateljicama ili u kratkoj šetnji gradom. U svakom od tih trenutaka, ono što nosite ima jedan zadatak – da vas ne sputava, već podrži.
Unuka Snežane Đurišić baku obradovala prelepim vestima: Pevačica jedva dočekala da podeli radost
13/05/2025
31 min
Objava Snežane Đurišić izazvala mnoštvo reakcija
Nataša Kojić u gibanicu stavlja tajni začin: Hrskava i preukusna
13/05/2025
1h
Gibanica Nataše Kojić po receptu majke Olje
Najteži dani Milana Kalinića: Deset noći oka nisam sklopio, borim se sa jezivim mislima, a Sandra...
12/05/2025
10h
Milan Kalinić otvorio je dušu i progovorio o teškom životnom periodu
Suze radosnice na licu Slobode Mićalović: Danas je dan za čuda...
12/05/2025
11h
Objava Slobode Mićalović izaziva najlepše emocije
Komentari (0)