03/05/2024
1 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Autor: Teodora Vukovic | 18/01/2022
Armani restorani odlikuju se profinjenošću i elegancijom svetskog modnog maga
Ovaj nesuđeni lekar rođen 11. jula 1934. godine u Pjaćenci. Napustio je studije medicine radi posla u robnoj kući Rinascente gde je radio kao dekorater izloga i tada, u 24-oj godini je otkrio smisao za estetiku.
U modnu industriju je ušao početkom šezdesetih radeći u carstvu Nina Ceruttia, da bi svoj vlastiti brend pokrenuo 1974. godine.
Osamdesete su mu donele planetarni uspeh kada se proslavio elegantnim muškim odelima, a više nego dobar marketing mu je odradio Richard Gere u kultnom ostvarenju “Američki žigolo”. U isto vreme njegova ženska poslovna odela su postala must have za svaku damu sa Wall Streeta, jer nositi “Armani” odelo u vreme japijevske revolucije značilo je nositi moć.
Iz godine u godinu je proširivao svoje carstvo, te osim pret-a-porter linija “Giorgio Armani” i “Emporio Armani”, razvio je i prateće linije “Armani junior” i “Armani jeans”, a lansirao je i liniju kućnih aparata i nameštaja.
Sve što je dotakao, pretvarao bi u zlato, ali je tokom čitave karijere ostajao čvrsto na zemlji, bez ekscentričnih ispada kakvi bi mu, spram slave i pristajali.
Pred kraj dvadesetog veka, uplovio je u restoranski biznis. Nekima je to, opet, bilo čudno, ali ima li šta logičnije, nego da se Italijan, koji pritom, ima smisla za lepo, bavi – hranom.
“Mene vodi ideja o životu sa stilom. Bilo da se radi o odeći, umetnosti ili hrani. Sofisticirana jednostavnost je univerzalni simbol elegancije u bilo kom segmentu života, a hrana je svakako jedan od najvažnijih elemenata svakodnevnog života”, objašnjava Armani čime se vodio kada je otvorio prvi restoran pod svojim imenom. Od tada, pa do danas otvorio ih je dvadeset, plus dva kluba i nekoliko hotela.
Koliko je Armani bio vizionar, uveravamo se svakog dana, jer se danas tržni centri bez nekoliko desetina kafića i restorana ne mogu ni zamisliti.
Magazin La Cucina Italiana vas poziva na obilazak Armanijevih restorana širom sveta na linku OVDE.
03/05/2024
1 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Sutra je Veliki petak: Jedna stvar se NIKAKO NE RADI, a ove OBIČAJE svaki vernik treba da ispoštuje
02/05/2024
2 dana
Običaji za Veliki petak su brojni
Simptom koji ne sme da se zanemari: Šta znači ako kašljete posle jela?
01/05/2024
3 dana
Kašalj posle jela može da bude simptom bolesti
Katja će dobiti i brata i sestru: Kaća Grujić obradovala vestima
04/05/2024
9h
Kaća Grujić drugo dete priželjuje otkako je osetila čari majčinstva
Marija Šerifović otkrila detalje o krštenju sina: Evo koje vere će Mario biti
04/05/2024
11h
Marija Šerifović krsti sina - zna se i u kojoj crkvi
Saša, vreme je za promenu: Zorana Tasovac posle 7 godina pevaču saopštila odluku
04/05/2024
17h
Devojka Saše Kovačevića neprepoznatljiva
Komentari (0)