Gastro

U potrazi ste za IDEALNIM DORUČKOM? Posna kaša sa pirinčanim mlekom, medom i cimetom je SVE ŠTO VAM TREBA! (recept)

U potrazi ste za IDEALNIM DORUČKOM? Posna kaša sa pirinčanim mlekom, medom i cimetom je SVE ŠTO VAM TREBA! (recept)

story

Ovim receptom poboljšaćete rad probave i očistiti se od otrova...

Sastojci:

6 kašika ovsenih pahuljica

500 ml pirinčanog mleka

3 zrele banane

100 g mlevenih ili seckanih oraha

2 kašike šećera

2 kašike meda

1 kašičica cimeta

Priprema:

U tanjiru izgnječite dve banane viljuškom.

Zagrejte pirinčano mleko u manjoj šerpi, dodajte ovsene pahuljice i šećer.

Kuvajte 2-3 minuta na umerenoj temperaturi.

Umešajte orahe i banane, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta dok se smesa ne pretvori u kašu.

Sklonite sa ringle, sačekajte da se malo ohladi, pa dodajte med i cimet.

Podelite u dve porcije i dodajte kolutove preostale banane.