Gastro

Fantazija ukusa: Krompir i tikvice u sosu od pečuraka

Fantazija ukusa: Krompir i tikvice u sosu od pečuraka

story

Probajte krompir i tikvice zapečene u rerni na malo drugačiji način. Osetićete fantaziju ukusa i uživati u zapečenim tikvicama, prelivenim sosom od pečuraka.

Potrebno je:

- 600 gr krompira
- 1 šargarepa
- 2 manje tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 paradajz
- belog luka u granulama
- 3 kašike kukuruznog braša
- 2 kašike griza
- začin, so
- biber,
- ljuta tucana paprika
- malo slatke crvene paprike
- peršunov list
- kesica od pečuraka za gustu supu

Priprema:

Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti, dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje, kukuruzno brašno i griz i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira. Kesicu sa mešavinom šampinjona razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo nauljiti, posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.