Gastro

Pileći ražnjići na roštilju sa čimičuri prelivom

Pileći ražnjići na roštilju sa čimičuri prelivom

story

Spremanje sočnih komada mesa na roštilju višečasovni je proces, ali daje izuzetnu aromu. Uz nekoliko trikova grilovan i bogat ukus možete postići i pripremom na šporetu.

Sastojci:

500 g pilećih grudi
glavica crnog luka
3 čena belog luka
šolja svežeg peršuna
3 kašičice suvog origana
200 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
pola kašičice morske soli
osmina kašičice svežeg mlevenog crnog bibera
četvrtina kašičice aleve paprike

Priprema:

Priprema piletine:

Pileće belo meso stavite u činiju s mlekom i ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Sutradan ga osušite i isecite na veće komade. Piletinu, potom, stavite u kesu za zamrzivač, dodajte suvi začin, iseckan beli luk i maslinovo ulje, zatvorite i promućkajte, a potom ponovo vratite u frižider. Nakon pola sata meso nanižite na štapiće i pecite na gril tiganju s malo ulja, svaku stranu po pet-šest minuta.

Priprema sosa:

Peršun, sveži origano i beli luk iseckajte ili zgnječite u avanu. Pomešajte s maslinovim uljem, sirćetom, malo soli, crnim biberom i alevom paprikom.