Gastro

Predlog za nedeljni ručak: Specijaliteti od BIFTEKA na azijski način (foto)

Predlog za nedeljni ručak: Specijaliteti od BIFTEKA na azijski način (foto)

story

Donosimo vam dva recepta sa biftekom koji je prethodno odležao u marinadi ili odstojao začinjen, za sočne i ukusne zalogaje koji će se topiti u ustima...

*BIFTEK NA AZIJSKI NAČIN*

Za 4 osobe

PRIPREMA: 15 MINUTA

SASTOJCI:

2,5 kg bifteka

4 glavice crnog luka
struk praziluka
6 čenova belog luka
50 g svežeg đumbira
250 ml soja sosa
5 kašika meda
čili papričica
3 kašike kečapa
50 g ruzmarina
sok od jedne pomorandže
sok od jednog limuna
biber
so

PRIPREMA:

U dublju posudu sipajte kečap, rendani đumbir, sitno seckani beli luk i praziluk, soja sos, med, čili, sok od limuna i pomorandže i kratko prokuvajte. Dobijenom marinadom premažite meso i ostavite preko noći da odstoji. Zagrejte rernu na 250 stepeni i po plehu pospite crni luk isečen na kriške. Meso ponovo premažite marinadom, pa pecite 10 minuta. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, isecite na tanke šnitove, a potom začinite.

Na narednoj strani pogledajte recept za grilovani biftek...

*GRILOVANI BIFTEK*

Za 2 osobe

PRIPREMA: 45 MINUTA

SASTOJCI:

800 g govedine
kašika putera
srednja glavica crnog luka
prstohvat belog luka u prahu
veza korijandera
50 g ruzmarina
maslinovo ulje
čili papričica
biber
so

PRIPREMA:

Govedinu isecite na što tanje filete, premažite solju i biberom i ostavite nakratko da odstoji. Zagrejte ringlu i u tiganj sipajte kašičicu maslinovog ulja, a potom dodajte meso. Odozgo pospite beli luk u prahu i seckani crni luk. Pržite dok meso ne dobije smeđu, gotovo braon boju, dok unutra treba da ostane roze. Kada je gotovo, posolite, pobiberite i dodajte mleveni čili, a sve to ukrasite ruzmarinom.