Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
11h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Autor: Tamara Roksandić | 17/10/2019
Bundeva, namirnica prijatnog ukusa i velike nutritivne vrednosti, pravi je simbol aktuelne smene godišnjeg doba.
Predstavljamo vam recepte za specijalitete koji će zagrejati vaše nepce i dušu
BUNDEVA SA SPANAĆEM I ORAHOM
Za 2 osobe
PRIPREMA: 35 MINUTA
SASTOJCI:
200 g bundeve
100 g svežeg spanaća
100 g oraha
supena kašika maslinovog ulja
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
PRELIV:
kašika maslinovog ulja
kašika soka od limuna
pola kašičice senfa
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
PRIPREMA:
Bundevu oljuštite, isecite na kockice i stavite u prethodno nauljen pleh. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta. Dok se kockice hlade, operite spanać i sjedinite sve sastojke za dresing. Prelijte preko bundeve, a potom je poslužite sa svežim spanaćem i orasima.
Na narednoj strani pogledajte drugi sjajan recept sa bundevom...
PITA SA BUNDEVOM I MOCARELOM
Za 2 osobe
PRIPREMA: 60 MINUTA
SASTOJCI ZA KORU:
2 šolje pšeničnog bračna
150 g putera
pola kašike soli
1 jaje
3 kašike vode
SASTOJCI ZA NADEV:
6 kašika nezaslađenog putera
kašika sveže mlevene žalfije
2 šolje kaše od bundeve
jaje
kašika soli
glavica crvenog luka
200 g mocarele
2 kašike meda
100 g semena bundeve
PRIPREMA KORE:
U posudi srednje veličine pomešajte brašno i so, a potom i puter isečen na kockice. U zasebnoj činiji umutite jaje s dve kašike hladne vode, dodajte ga brašnu i viljuškom mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijeno testo nemojte mesiti, već napravite loptu, pokrite folijom i stavite u frižider da odstoji najmanje 30 minuta pre upotrebe.
PRIPREMA NADEVA:
Rastopite puter u rerni na srednjoj vatri. Kada njegova pena postane smeđa, izvadite ga, pa dodajte mlevenu žalfiju, pire od bundeve, jaje, so i biber i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
ZAVRŠNICA:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Testo razvaljajte u krug tako da mu prečnik bude 12 centimetara i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Nadev od bundeve rasporedite po sredini. Pospite crvenim lukom isečenim na kriške, pa stavite mocarelu, žalfiju i med. Ivice testa savijte malo ka sredini da nadev ne bi iscurio i pecite 25-30 minuta dok kora ne postane zlatnosmeđa. Kada se pita ohladi, nadevu dodajte semenke bundeve.
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
11h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
2 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
3 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
5h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu