Lepota

Devojku Kijanua Rivsa svi su osudili zbog izgleda a ona nosi najmoderniji trend današnjice

Devojku Kijanua Rivsa svi su osudili zbog izgleda a ona nosi najmoderniji trend današnjice

story

Pored mnogih drugih naznaka starosti, seda kosa, čije prve znake neke dame osete i u ranim dvadesetim, doživela je veliku "cenzuru" pa se najčešće prekriva redovnim farbanjem, a njema pojava pominje se samo u frizerskim salonima. Samo one hrabre dame nose ovaj najmoderniji trend današnjice. 

Kosa dobija boju pomoću melanina (istog pigmenta koji određuje boju kože i očiju), a on se lagano gubi sa godinama, zbog čega ona vremenom postaje seda, a zatim i skroz pobeli.

Suprotno verovanju sedu kosu ne izaziva stres, u većini slučajeva za nju možete da krivite svoje roditelje. Genetika igra najveću ulogu ovde. Zapravo, naučnici su otkrili i koji gen je zaslužan za pojavu sedih - IRF4.

Beauty reporter: Šta vaša kosa ne voli?

Međutim, postoji nešto što može ubrzati pojavu sedih, reč je pušenje. Studija iz 2013. pronašla je značajnu vezu između konzumiranja cigareta i pojavu belih vlasi pre tridsete, piše Elle.

Kada na ovu temu, koja je nekako i dalje tabu "dodamo" cice iz poznatog sveta jasno nam je da stvari poprimaju veće "dimenzije". Svetske zvezde svakodnevno su modeli različitih metoda koje usporavaju ili poništavaju efekte starenja, posebno kad su žene u pitanju. Premda se za neke selebriti zaista može reći da dostojanstveno stare, mnoge su preterale s estetskim operacijama i tretmanima - peglanje bora, fileri, botoks, hormonske terapije, anti-age tretmani, farbanje vrlo su česta pojava.

Beauty insider: Njeno veličanstvo maska

Najmoderniji trend današnjice popularan i kod muškaraca i kod žena

I dok se za muški deo populacije, što poznatih faca poput Džordža Klunija, Džefa Bridžisa, Ričard Gira, Hju Granta, što onih koji nas okružuju, kažu da im seda kosa dodaje na šarmu, za nežniji pol to često nije slučaj. Setimo se samo fame oko Aleksandre Grant (46) nove devojke Kijanu Rivsa (55) koja se nedavno našla na meti javnosti zbog svoje sede kose, ali i svog izgleda koji nije "dorastao" holivudskom ljubimcu.

Aleksandra je nakon prozivki na društvenim mrežama na Instagramu objavila podatke iz jedne studije koja dokazuje da je dobijaje raka dojke povezano sa bojenjem kose i hemijskim preparatima za jačanje kose, a ona je svoju kosu počela da farba još u dvadesetim godinama zato što je prerano osedela.

Zbog ovih 5 navika izgledate i do 10 godina starije!

 

– Osedela sam puno pre vremena, u dvadesetima, i farbala sam kosu sa svakom bojom koju sam našla sve dok više nisam prestala da tolerišem toksičnost iz njih. U 30-ima sam pustila kosu da postane “plava”… Volim i poštujem to što svaka žena može da izabere kako će izgledati u koje god doba života – napisala je i naglasila: “Ako žene stradaju od nametnutnih standarda lepote, haje da razgovaramo o tim standardima –napisala je tada Rivsova devojka.

Lepota i Zdravlje portal zato donos piše o zvezdama i influenserke koje ne mare za sede i nose ih seksi i sa ponosom.

Ugledajte se na njih!

Savršena frizura za dane kada vam je “prljava” kosa – Banana punđa

 

View this post on Instagram

 

Last day of #PFW

A post shared by Sarah Harris (@sarahharris) on Oct 1, 2019 at 5:37am PDT

 

View this post on Instagram

 

Channeling Poll - By Order of the Peaky Blinders ? (faux fur of course;)

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on Feb 13, 2020 at 8:55am PST

 

View this post on Instagram

 

IS IT TOO OBVIOUS THAT I’M TRYING TO GET INTO HEAVEN? @netflix #GREENEGGSANDHAM

A post shared by Diane Keaton (@diane_keaton) on Nov 13, 2019 at 3:33pm PST