Lepota

Ultimativni vodič za šminkanje: Evo kako uspešno da nanesete ajlajner!

Ultimativni vodič za šminkanje: Evo kako uspešno da nanesete ajlajner!

story

Naglašen pogled ističe lepotu lica, a smelost na očima najbolje dočarava ajlajner. Iscrtavanje preciznih linija uz ivicu kapka bezvremeni je trend u make-up industriji...

Ajlajner decenijama ne izlazi iz mode, a sada postoje i naprednije varijante, te se često može videti i onaj u jarkim bojama. Kada dođe do odabira ajlajnera, najčešće posežemo za crnim, ne znajući da neka druga boja može da nam "otvori pogled".

S druge strane, brojne dame ne usuđuju se da ga nose jer nisu savladale tehniku nanošenja. Pravilno nanet ajlajner mnogima deluje poput nedostižnog sna, ali dobra vežba i sigurna ruka doneće vam magičan pogled o kojem ste dugo sanjale.

NE PROPUSTITE: Da biste naneli ajlajner na ovaj način ne treba vam „mirna ruka“

 

Ajlajner - Metoda uspešnog nanošenja

Tehnika koja može da pomogne u lakšem savladanju nanošenja ajlajnera jeste “iscrtavanje trougla”. Na kraju oka, gde bi trebalo da se završi ajlajner, iscrtajte trougao koji ćete spojiti s linijom iznad linije trepavica pa ga ispunite bojom.

Veoma je važno da ne preterate. Pravilno nanet ajlajner izgleda fantastično, ali ukoliko to ne uradite precizno, može izgledati veoma loše. Uz ajlajner tehnika "smokey eyes" izgledaće još smelije.

NE PROPUSTITE: Lepota koja je zaludela predsednika: Male beauty tajne Merilin Monro!

Dodatni saveti koji će vam pomoći u nanaošenju tečnog ajlajnera!

Nanođenje ajlajnera počnite od spoljašnjeg dela kapka prema unutrašnjem. Linija će biti ravnija, preciznija i imaće debljinu koju vi želite. I to na oba oka.

Tečni ajlajer izgleda mnogo elegantnije stoga vam preporučujemo da se opredelite za njega. Međutim, ukoliko niste uspeli da savladate iscrtavanje kapa samo sa tušem, predlažemo da napravite tanku liniju olovkom i preko nje pređete tečnim ajlajnerom.

Kako biste što bolje savladali ovu tehniku šminkanja, u nastavku donosimo vam nekoliko make-up tutorijala koji vam mogu olakšati svakodnevno apliciranje ajlajnera na kapak.

NE PROPUSTITE: Kako bi Grejs Keli, Odri Hepbern, Merilin Monro izgledale po današnjim standardima lepote (foto)

Komentari (0)

Loading