Lepota

Šminkerka Jovana Radovanović otkriva: Kako najbolje istaći svetle oči

Šminkanje svetlih očiju dosta zavisi od toga kakav efekat želite da postignete i za kakvu priliku se šminkate.

Šminkerka Jovana Radovanović otkriva: Kako najbolje istaći svetle oči

Kada je šminkanje u pitanju, najbitnije je da zapamtite da šminka vama treba da se svidi i vi treba da uživate u njoj. Nikakva pravila ne bi trebalo da utiču na to. Saveti i smernice su svakako uvek dobrodošli. Zato pročitajte savet profesionalne šminkerke Jovane Radovanović kako najbolje istaći svetle oči.

Jovana Radovanović Make-up Artist

Prof. šminker Jovana Radovanović queenjmakeup

 

 

Šminkanje svetlih očiju dosta zavisi od toga kakav efekat želite da postignete i za kakvu priliku se šminkate.  I da li su u pitanju plave ili zelene oči? 

Plavim očima najboje stoje topli braon i bronzani tonovi, obzirom da su plave oči hladnijih tonova. Za dnevnu varijantu se možete odlučiti za puder roze, breskvaste, klasične nude nijanse sa bojom kafe za konturisanje oka. Za večernju varijantu možete da se poigrate i sa tamnijim varijacijama pomenutih tonova kao što su borde, bronzane i čokoladne nijanse i sa sivim nijansama za smokey eye koji je odličan izbor za večernji izlazak.

Koju šminku nikako ne smete koristiti tokom dana

 

Kada su zelene oči u pitanju njih najlepše ističu ljubičasti tonovi. U zavisnosti od vašeg podtona kože birajte odgovarajuću nijansu ljubičaste. Ako imate topao podton kože vama će lepše stajati ljubičaste nijanse koje u sebi imaju malo crvenog i koje su toplije. Dok će ljubičaste nijanse koje u sebi imaju plavo više odgovarati osobama sa hladnim podtonom. Osobama koje su neutralnog podtona lepo će stajati i tople i hladne varijacije ljubičaste. Zelenim očima lepo stoje i bronzani tonovi, kao i zlatne nijanse. 

Photo Pexels Beatrice Cornejo

 

 

 

Ovo su samo neke od smernica koje vam mogu pomoći da nađete savršene nijanse za vašu boju očiju. Ali nemojte se opterećivati ako vam se ne dopadaju nijanse koje odgovaraju vašoj boji očiju. Isprobajte neke druge, igrajte se sa bojama, jer je šminka ipak tu da nas ulepša, ali baš onako kako se nama dopada.

Komentari (0)

Loading