Lepota

Beauty savet Ive Bataković: Unutrašnja nega je prvi korak ka perfektnom izgledu

Iva Bataković, poznata srpska manekenka otkriva sve "beauty" rituale uz pomoć kojih održava prirodnu lepotu, opisuje svoje tipične rutine nege i ishranu i ističe da bi mogla da napiše knjigu recepata za tretiranje kože kod kuće

Beauty savet Ive Bataković: Unutrašnja nega je prvi korak ka perfektnom izgledu

Jedna od najupečatljivijih domaćih manekenki Iva Bataković (31), koja je uspešno gradila i inostranu karijeru, veliki je uzor lepote u javnosti, pre svega zbog svog prirodnog izgleda. Užičanka karakteristične boje očiju i senzualnih usana u privatnom životu gotovo se i ne šminka, a iako izgleda vrlo vitko, ne drži dijete, već liniju održava balansiranom ishranom. Manekenka koja je prošlog leta izgovorila sudbonosno „da“ dugogodišnjem emotivnom partneru Milanu, za naš magazin je otkrila svoje stavove o bjuti ritualima, ulepšavanju putem filera i botoksa, kao i o detoks periodima, koje smatra nužnim za održavanje dobrog zdravstvenog stanja.

Kako izgleda vaša uobičajena beauty rutina? Da li se razlikuju jutarnja i večernja nega u koracima?

- Kada ustanem, prvo popijem čašu tople limunade, tek posle toga moj dan može da počne. Trudim se da se umivam što hladijom vodom, ukoliko mi vreme dozvoli stavim „eyes patches“ koje držim na podočnjacima dok doručkujem ili pijem kafu. Zatim stavim serum i završnu kremu jer puder ne koristim. Obično stavim malo maskare i to je to – spremna sam za pokret! Uveče nekad stavim masku, obavezno očistim lice micelarnom vodom, stavim losion, nakon toga noćnu kremu. Uvek svima govorim: posvetite se koži lica koliko možete, biće vam zahvalna kasnije.

Pročitajte: Beauty saveti Teri Hačer - Kako uz pomoć šminke podmladiti lice?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I V A N A (@ivabatakovic)

Da li više volite kupovne maske ili varijante koje sami pripremite?

- Kućne varijante. Obožavam prirodne stvari i da to isprobavam kod kuće. Mislim da mogu da napišem knjigu s receptima "Kako negovati kožu lica i tela kod kuće“ (smeh).

Koliko vam je važno čisćenje lica i zbog čega?

- Čišćenje lica je izuzetno važno i svaki put se trudim da pričam o tome s mladim devojkama. Počev od teške šminke do vazduha, koji je, nažalost, veoma zagađen trenutno, sve utiče na kožu lica i zbog toga su čišćenje, kao i duboka hidratacija, vrlo bitni.

Da li praktikujete detoks, kako on izgleda i koliko traje?

- Pristalica sam detoksa. Svakome je neophodno čišćenje organizma u nekom momentu. Kako napunimo kantu smećem, pa je svaki dan praznimo, tako bi i svako bar jednom mesečno trebalo da očisti organizam. Moram da napomenem da niko ne treba da ide u krajnost i da se izgladnjuje, jer to ostavlja velike posledice, ali nažalost, mnoge devojke tih posledica nisu svesne. Ja recimo pravim balans, osim obroka koje imam redovno ,užina su mi ceđeni sokovi.

Koji je vaš stav o gelu ili gel-laku na noktima, ekstenzijama u kosi, svilenim trepavicama?

- Nisam protivnik ekstenzija, trepavica i sličnih stvari, sve dok to izgleda prirodno i sa stilom. Što se gel-laka tiče, mislim da je spas za žene (smeh).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I V A N A (@ivabatakovic)

Koji je vaš omiljeni make-up stil, a bez kojih proizvoda u tašni ne možete?

- Od šminke jedino koristim maskaru, korektor, a stavljam i labelo. Istovremeno, to je i moj stil – „natural look“. U tašni uvek imam labelo i korektor.

Koliko je pravilna ishrana bitna kao osnov nege iznutra i uzimate li možda neke suplemente?

- Na prvom mestu mi je važna nega iznutra. Trenutno koristim dodatne vitamine zbog cele situacije s pandemijom, ali ishrana mi je izuzetno bitna. Preko analize krvi možete jasno da vidite u kakvom stanju je vaš organizam i šta vam sve od vitaminina i minerala nedostaje.

Ne bi trebalo da budemo lenji kada je naše zdravlje u pitanju i smatram da svako treba da ide na sistematski pregled barem jednom godišnje.

Kako održavate liniju?

- Uvek ističem da je šetnja pola zdravlja!

Pročitajte: Tajna sjajnog izgleda Milice Todorović - Sve po savetu Novaka Đokovića

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I V A N A (@ivabatakovic)

Da li ste probali nešto od bogate ponude kozmetičkih salona i koji je vaš stav o botoksu i filerima?

- Probala sam mezoterapije, PRP, odnosno vampirski tretman. Dakle, sve ono što je donekle prirodno i što podstiče kožu da se sama regeneriše. Nemam ništa protiv botoksa, filera, sve dok je u graniama lepog, pristojnog i normalnog. Ali smatram da sve to treba odložiti što je duže moguće.

Komentari (0)

Loading