Lepota

Savet profesionalnog šminkera: Kako šminku prilagoditi godinama?

Make up saveti šminkerke Jovane Radovanović uvek su izuzetno korisni i predstavljaju svojevrsnu lekciju. Ona nam otkriva kako da make up adekvatno prilagodimo svojim godinama, kako bismo lepotu istakli na poseban način.

Savet profesionalnog šminkera: Kako šminku prilagoditi godinama?

Kada je ulepšavanje u pitanju, slobodno možemo reći da pravila ne postoje. Ono što je bitno je da se vi osećate lepo i da se vama dopada kako ste našminkani. Sve drugo je nebitno. Ali savet i neke uopštene smernice nikada ne škode. Zato smo danas rešili da vam damo par saveta kako prilagoditi šminku godinama, kako biste istakli svoju lepotu na najbolji način. 

U ranim dvadesetima možete izneti gotovo sve stilove šminkanja i uglavnom će vam sve stajati. Bilo da zelite da nosite dramatičnu šminku ili nešto svedenije, na mladoj koži će sve izgledati lepo. Ako se pak borite sa aknama trebalo bi da izbegnete teške pudere, kako bi se vaše lice što brže izlečilo i oporavilo. A ako nemate problematičnu kožu zaista možete eksperimentisati sa šminkom koliko želite. Ali naša preporuka je da se pre svega fokusirate na negu lica, jer baš tada možete sprečiti sve probleme sa kožom, koji dolaze sa starenjem.

Pročitajte: Šminkerka Jovana Radovanović otkriva - Kako najbolje istaći svetle oči 

Jovana Radovanović

 

Savetuje prof. šminker Jovana Radovanović queenjmakeup

U tridesetima već imamo neki stil šminkanja koji smo stekle prethodnih godina dok smo isprobavale različite stilove. Već znamo šta nam najbolje stoji, a šta ne. Ipak, neka naša preporuka bi bila da sam fokus bude na tenu obzirom da koža polako stari i da joj neće laskati suviše debelih slojeva pudera i kontura.

Kada su u pitanju dame sa zrelom kožom od četrdeset plus godina, šminka je slična kao i u prethodnom stadijumu života, samo što ćemo se još više fokusirati na što tanje slojeve i blaže i sjajnije teksture. Poenta je da izbegnemo mat pudere, rumenila, karmine. Takvi proizvodi će još više istaći fine linije na licu i prve bore. Blistav ten će dati dozu mladosti licu i jednostavno će izgledati znatno bolje. 

Photo by Jose Martinez on Unsplash

 

Naš zaključak je ipak da koliko god godina imate, najbitnija stvar je nega lica. Jer kad je lice negovano svaki make up look će izgledati dobro. 

Komentari (0)

Loading