Lepota

Želite da se svi okreću za vama? 10 beauty rituala koji će vam pomoći u tome!

Svaka žena je, bez dileme, lepa na svoj način. Ipak, postoje male tajne koje će vam pomoći da sačuvate svoju lepotu.

Želite da se svi okreću za vama? 10 beauty rituala koji će vam pomoći u tome!

Uz nekoliko smernica, koje bi trebalo da postanu deo vaše rutine, postaćete prosto neodoljivi, navodi magazin „Srećna žena”.


https://www.instagram.com/p/CkOdGNGs_L5/


1. Slušajte svoje telo!
Neka vam to pređe u naviku. Dok se gledate u ogledalo, zapitajte se šta vidite. Šta vam se dopada, a šta ne? Da li biste nešto želeli da promenite i da li postoji način da to učinite? Da li vam je ta promena zaista potrebna i da li njome možete da ugrozite zdravlje?
Savet plus! Pored vizuelnog doživljaja, važno je da osluškujete šta vam telo poručuje iznutra. Na primer, promene na koži mogu biti signal da nešto sa zdravljem nije u redu.


2. Menjajte imidž
Ponekad je dobro izaći iz svoje zone komfora. Znate da ljudi obično kažu da žene menjaju frizuru kad osećaju da im je potrebna promena ili kad im se desi neka prekretnica u životu (raskid dugogodišnje veze, promena posla i slično). Nemojte čekati promene da biste se promenili – eksperimentišite sa svojim izgledom na svakih nekoliko meseci.

Savet plus! Nema potrebe za drastičnim promenama. Dovoljno je da, na primer, izvučete pramenove ili da na usne nanesete nešto drečaviji ruž nego inače. Poenta je da sa svakom malom promenom otkrijete neku novu sebe!

Getty Images

 
 


3. Skidajte šminku
Potpuno je razumljivo da vam na kraju dana, a naročito noću ako ste bili u provodu ili na večeri sa prijateljima, nije baš do skidanja šminke – samo biste da se ušuškate u toplom krevetu. Međutim, skidanje šminke bi trebalo da vam postane navika budući da na taj način čuvate zdravlje kože i omogućavate joj da diše.
Savet plus! Na našem tržištu postoje različite rukavice za skidanje šminke koje umnogome olakšavaju posao i efikasne su čak i u skidanju vodootpornih maskara i karmina!


4. Kratite ispucale krajeve
Ako pitate frizere, ovo bi trebalo da postane zlatno pravilo! Kosa i frizura su bez ikakve sumnje deo vaše ličnosti. Upravo zato bi trebalo da vodite računa o zdravlju kose i da redovno kratite ispucale i oštećene krajeve. Dodatnu pažnju na kosu treba da obratite ukoliko se farbate budući da je farbanje oštećuje.
Savet plus! Mnoge žene ne krate redovno krajeve jer jednostavno smetnu s uma da treba da posete frizera. Sigurno vam se bar nekoliko puta desilo da ste rekli sebi da ćete otići kod njega sutradan, a onda se to sutra pretvorilo u sledeću nedelju, pa naredni mesec... Ako baš nemate vremena da odete kod frizera, krajeve možete skratiti sami.

5. Idite kod kozmetičara i dermatologa
Koliko puta vam se desilo da vam se bubuljica pojavi na licu u najnezgodnijem mogućem momentu? Koliko puta ste odlučili da je iscedite? I koliko ožiljaka imate zbog takve odluke? Jasno vam je kuda ovo vodi – kad vam bubuljica „ukrasi lice”, nemojte je cediti niti pokušavati da je sami eliminišete jer na taj način možete pogoršati stanje, a pride bi vam mogao ostati ožiljak da vas podseća na to koliko ste bili nesmotreni!
Savet plus! Umesto da sami cedite bubuljice, radije posetite kozmetičara, ali i dermatologa kako biste otkrili zašto su se pojavile. Stručna lica će vam dati najbolji savet i eventualno preporučiti proizvode koji vam mogu pomoći da se rešite neželjenih promena na licu, ali i telu.


6. Sušite kosu na vazduhu
Možda ste prevrnuli očima kad ste pročitali ovaj savet, ali ne dajemo ga bez razloga. Sigurno ste čuli da korišćenje fena oštećuje kosu, te da bi je trebalo sušiti prirodnim putem, na vazduhu. Isto važi i za upotrebu pegli za kosu koje će vam možda dati frizuru kakvu priželjkujete, ali zapitajte se jeste li spremni da platite cenu toga. A cena je – oštećena kosa!
Savet plus! Ako baš ne možete potpuno da se odreknete fena, makar smanjite temperaturu dok se fenirate. S druge strane, kada je reč o peglama za kosu, možete primeniti isti savet, s tim što razmislite o mogućnosti da uopšte ne peglate kosu. Zašto? Pa, zato što je kosa, kao što smo pomenuli u opisu četvrtog rituala, deo vaše ličnosti. Ako imate divne kovrdže, zašto biste ih ispravljali? Uostalom, prirodan izgled se vraća u modu, nemojte to zaboraviti!


7. Objavite rat stresu
Koliko vam je puta neko rekao da se ne nervirate jer to šteti lepoti? Možda i vi to govorite drugim ljudima, više u šali ili ironično nego što to zaista mislite. Međutim, možda ćete se iznenaditi kad saznate da nervoza zaista utiče na lepotu, ali i na celokupno zdravlje. Na kraju krajeva, hormonski dizbalans do koga dolazi kad smo pod stesom može imati za posledicu gomilanje kilograma, oscilacije u nivou glukoze u krvi, ali i još mnogo ne baš sjajnih procesa u organizmu koji se, pored toga što iscrpljuju telo, ali i um, mogu odraziti i na fizički izgled i oku vidljivu lepotu.
Savet plus! Svaka osoba je jedinstvena, pa se shodno tome svi na različite načine nosimo sa stresom i napetošću. Ono što nam je zajedničko jeste da ih ublažavamo tako što radimo stvari koje nas čine srećnima. Za nekog je to provođenje vremena s porodicom ili prijateljima, a nekom je, upravo suprotno, potrebno da se osami kako bi se opustio. Meditacija i joga su dobre saveznice u borbi protiv stresa, a uvek se, naravno, možete posvetiti i hobijima ili nečemu što vas opušta – to mogu biti štrikanje ili heklanje, ali i vožnja bicikla, trčanje ili gledanje omiljenog filma ili serije!

Getty Images

 

 

8. Mirišljava kupka

Bar jednom nedeljno svoje kupatilo pretvorite u spa oazu, tako što ćete pustiti laganu muziku i napraviti sebi kupku za oporavak svih čula! U kadu s toplom vodom dodajte kašiku meda, tri supene kašike maslinovog ili kantarionovog ulja, dva prstohvata morske soli i nekoliko kapi valerijane. So za kupanje podstiče mikrocirkulaciju, čisti kožu i odlično je sredstvo protiv celulita. Ostatke soli obavezno sperite s kože toplom vodom. Nekoliko kapi valerijane posebno pomažu kod promena raspoloženja, simptoma PMS-a i osećaja težine i napetosti u telu.
Savet plus! Da bi koža upila hranljive sastojke, prvenstveno ulje, ostanite bar pola sata nakon kupke u bade-mantilu, umesto da telo odmah brišete peškirom.


9. Aktivni kiseonik
Važno je da vam lice u hladnim danima bude hidrirano kako se koža ne bi sušila i perutala. To možete učiniti u hodu za svega nekoliko sekundi i to uz pomoć ozonirane vode. Kiseonik je posebno delotvoran u borbi protiv akni i bubuljica, pospešuje mikrocirkulaciju i time utiče na brži oporavak kože od pretrpljenog stresa i nošenja teške šminke. S druge strane, ozon ima moć da uništi mikrobe koji dovode do upalnih procesa na licu.
Savet plus! Sprej možete kupiti u skoro svakoj apoteci ili drogeriji, a kompaktno pakovanje staje i u malu damsku torbicu, tako da u svakom trenutku može da bude uz vas!

10. Zaštita od sunca
U borbi protiv bora, opekotina, fleka i melanoma, zaštitna krema sa UV faktorom mora biti deo dnevne rutine svake negovane žene. Preparati koji se koriste za zaštitu od štetnog zračenja u sebi sadrže hemijske ili mineralne filtere, provitamin A, beta karoten i glicerinsku kiselinu, koji udruženi stvaraju laganu, a opet dovoljno snažnu opnu na licu. To je veoma važno jer smo svi mi izloženi sunčevim zracima čak i onda kad ne idemo ciljano da se sunčamo, dakle ne samo tokom leta. Dovoljno je izaći napolje kad je dan topao i sunce će učiniti svoje, bez obzira na godišnje doba.
Savet plus! Kremu sa UV faktorom treba naneti pre svakog izlaska iz kuće, čak i onda kada je oblačno i hladno.

Getty Images

 

Još saveta o lepoti, ali modi, zdravlju, uređenju doma i mnogim drugim temama potražite u

magazinu „Srećna žena”, koji vas već čeka na svim kioscima!

Komentari (0)

Loading