Lepota

Najveća greška koju pravimo kad peremo kosu: Zato je suva i lomljiva, a dovoljno je da uradimo samo jednu stvar

Nega kose je važna za lepotu svake žene

Najveća greška koju pravimo kad peremo kosu: Zato je suva i lomljiva, a dovoljno je da uradimo samo jednu stvar

Karolina Grabowska/Pexels

Koliko god da se trudimo, ne polazi nam za rukom da nam kosa bude lepa, bujna i negovana kao kada izađemo iz frizerskog salona. Preparati su podjednako kvalitetni, pa u čemu je fora, zašto ne izgledamo podjednako zanosno? Nega kose mora da bude pravilna, tvrde profesionalci.

Čini nam se da nemamo mnogo toga novog da naučimo kada je nega kose u pitanju, pranje posebno. Ipak, stručnjaci tvrde da postoji jedna stvar u kojoj većina nas greši. Stavljamo previše šampona za kosu, ali to nije jedini greh. Šampon treba da se nanosi samo na vlasište, nikada na celu dlaku.

Pročitajte: Frizura koja izgleda baš skupo pravi se za tri minuta, Idealna je i za dan i za veče, a sa njom ste kao MILION dolara

Frizeri savetuju da uzmemo količinu šampona koja je veličine metalnog novčica i da ga nanesemo isključivo na teme glave. Bilo bi dobro da lagano minut ili dva masiramo vlasište, pa da potom dobro ispremo kosu. Ako se kosa prebzo masti to može da bude posledica lošeg ispiranja, pa na to obratite posebnu pažnju.

Photo by Tim Mossholder

 

 

Važno je da šampon nanosimo na potpuno mokru kosu i dovoljno je da to učinimo samo jednom, ma koliko da nam je kosa prijava. Ako preterujemo sa količnom kosu možemo da oštetitmo.

Komentari (0)

Loading