Lepota

Greška kod šminkanja obrva koju baš svi prave: Potpuno narušava izgled

Greške kod šminkanja utiču da izgledamo lošije nego što želimo

Greška kod šminkanja obrva koju baš svi prave: Potpuno narušava izgled

Youtube/Printscreen/Graceful Beauty

Šminka služi da prikrije nedostatke u izgledu, ali kada je loša i neodgovarajuća, može da učini da izgledamo lošije nego što želimo. Greške kod šminkanja svi pravimo, posebno kada je reč o obrvama koje su, kako stručnjaci kažu, okvir svakog lica. Saveti stručnjaka su zato uvek dragoceni.

Promenjen prirodan izgled obrva

Priroda nam daje ovaj ili onaj oblik obrva s razlogom - znači da pristaje vašem licu. Кada pokušate da ih preoblikujete, izgledaće neprirodno na vašem licu. Naravno, možda vam se ne dopada prirodni oblik, ali savet je da se ipak fokusirate na njega.

Pročitajte: Ovakve obrve nose samo provincijalke - Kozmetičari tvrde da je ovo potpuni antitrend

Ponekad se desi da posle čupanja obrve više ne možete da povratite prvobitni oblik i zato treba biti posebno oprezan. Izvršite korekciju obrva minimalno jednom u dve nedelje.

Uklonite samo one dlačice koje su primetne u predelu između obrva, mosta nosa i blizu gornjeg kapka.

Pogrešan ton

Pogrešna boja obrva  ako može da vaše lice učini bezizražajnim ili, obrnuto, previše izražajnim. Obe opcije mogu postati dugoročni problemi, a to sigurno ne želite. Pravilo je da obrve ne bi trebalo da budu tamnije od kose. Idealna nijansa, plus ili minus, odgovara boji korena. Izuzetak su plavuše i svetlokose devojke, ali ni one ne bi trebalo da „potamne“ obrve za više od dva tona.

Crtanje nekih delova obrva

Iz sopstvenog iskustva znamo da se ponekad čini da je nijansiranje „repa“ obrva dovoljno. Ovo nije ispravno. Ova greška će vam vizuelno "podeliti" obrve. Ako ne možete bez šminke za obrve, obojite ih olovkom ili senkom za oči, počevši negde od sredine - na mestu gde su obrve najdeblje.

Pročitajte: Boja karmina koja čini da lice izgleda mlađe - Žene zaziru od nje, a ima bolji efekat od kozmetičkih tretmana

Кrećite se od sredine ka kraju, a ne obrnuto. Zapamtite: boja obrva ne bi trebalo da bude ujednačena, izgledaće neprirodno. Osnova obrva je uvek svetlija od vrhova. Кombinujte proizvode u nekoliko nijansi da biste postigli savršen efekat.

Komentari (0)

Loading