Lepota

Najveća greška koju pravimo kada se feniramo kod kuće: Zbog ovoga je kosa naelektrisana, brže se masti i ne "pada" kako treba

Greška kod feniranja koju svi pravimo

Najveća greška koju pravimo kada se feniramo kod kuće:  Zbog ovoga je kosa naelektrisana, brže se masti i ne "pada" kako treba

Unplash

Greška kod feniranja koju svi pravimo čini da se kosa kada je operemo kod kuće brže masti i ne pada kako treba. Štaviše,  frizura  ni blizu ne izgleda lepo kao kada nas frizer isfenira.

Pročitajte: Tri odevna predmeta koja izgledaju skupo! Svaku modnu kombinaciju dižu na viši nivo

Pranje i feniranje nam izgledaju prilično jednostavno, pa kako je tolika razlika između feniranja u kućnoj radinosti i kada je profesionalac zadužen za to.

Na greške koje pravimo ukazala ja poznata britanska frizerka Luis Galvin.

- Nema potrebe da šamponirate kosu dva puta jer se na taj način aktiviraju lojne žlezde na glavi, a onda vam kosa postaje masnija. Jedno šamponiranje je sasvim dovoljno - rekla je ona i istakla da je jako važno da regenerator stavljamo na određeni način.

Karolina Grabowska/Pexels

 

 

-  Regenerator nemojte u potpunosti isprati, a kosu raščešljajte prstima od vrhova prema korenu. Ne koristite četku.

Ovo je posebno važan savet za ljude koji imaju dugu kosu i za žene koje su u menopauzi, jer im je kosa sklonija oštećenjima - otkrila je i istakla da kosu treba češljati od vrhova prema korenu.

Yaliah Perez/Tik Tok

 

 

- Većina uzme četku i krene od korena da se češlja. Iako, to može da ide glatko, kasnije, kad pogledate četku, videćete mnogo opale kose na njoj. Zato uvek krećite od vrhova pa kosu polako češljajte prema korenu - zaključila je.

Komentari (0)

Loading