Lepota

Boje karmina koje otkrivaju da nemate nimalo stila

Boja karmina dosta govori o vama

Boje karmina koje otkrivaju da nemate nimalo stila

Shutterstock

Prema istraživanju stručnjaka iz sveta mode, ali i psihologije boja karmina i te kako ume da pokaže karakter jedne žene, ali najpre to poseduje li ona smisao za trendove, samim tim ima li stila.

O ovoj temi moglo bi dosta da se govori, a mi ćemo skenuti pažnju na par nijansi i pojasniti na šta one tačno upućuju, istovremeno izdvojićemo dve boje koje jasno ukazuju na to da damama koje ih preferiraju stil nije jača strana.

Pročitajte: Beauty trikovi Šarliz Teron zbog kojih je uvek prva na listi najlepših žena!

Crvena boja karmina omiljena je boja žena koje se oslanjaju na iskustvo i teže da istaknu svoju ženstvenost i istovremeno vatreni temperament. Ferari ruž upućuje na odlučnost i spremnost na akciju.

tamara-bellis-VF75PMEdvX8-unsplash

 

Uvek je u modi i sa njim retko možete pogrešiti. Ide uz poslovnu kombinaciju, elegantnu, pa i u kežual prilikama je dobar izbor. 

Nude nijansa poslednjih godina je dosta zastupljena. Biraju je najpre poslovne dame koje žure sa radnog sastanka na roditeljski ili pak ljubavni ili možda onaj sa prijateljima, te im je važno da u svakoj situaciju odaju utisak žene koja se potrudila oko svog izgleda, što nije daleko od istine.

amir-seilsepour-_hAaFD1ucfk-unsplash

 

Karmin boje kože vole i starije i mlađe dame, najpre one koje ističu svoju prirodnu lepotu i ne vole da upadaju u oči. 

Bordo boja nije za svakoga. Samo smele, borbene osobe mogu je izneti na pravi način. Odlična je za žene lidere, pravedne, sposobne i sa velikim samopouzdanjem.

anastasia-anastasia-hTRmdSd9RKU-unsplash

 

Ruž u braon boji preferiraju nezavisne dame sa autoritetom i najpre one nešto starije, akademske građanke, građanke sveta koje vole tu istu nijansu i u garderobi. Ovaj karmin poručuje "ja mogu sve" i "o da, imam stila". 

roxana-maria-nSfMaRZRjKE-unsplash

 

Breskva boja karmina namenjena je pak mlađim damama, koje su namerne da drugima ulepšaju dan, ali sa njom se mora vrlo pažljivo. U zavisnosti od nijanse vrlo lako možete skliznuti u kič.

Ako je previše slaba može ukazati na nemoć, slabost, nedefinisan karakter, što se nikome ne dopada. Previše jaka nijansa nikada nije bila, niti će biti u trendu. 

eugenivy_now-9Oytn7FrTJA-unsplash

 

Ukoliko niste sigurni bolje taj karmin iskoristite umesto rumenila. On je vrlo u trendu.

Svetloroze karmin takođe je zamka.

Pitanje je koliko je svetao ili pak drečav. Džaba vam skupocene krpice ako šminkom sve upropastite a upravo ovom bojom vam se to može i dogoditi.

Pročitajte: Boja karmina koja čini da lice izgleda mlađe - Žene zaziru od nje, a ima bolji efekat od kozmetičkih tretmana

Iako su osobe koje preferiraju roze ruž uglavnom nežne i empatične, iskrene i vedre, to sve pada u vodu jer prvi utisak je odsustvo stila i ukusa.

marek-studzinski-mzstXkKH8DI-unsplash

 

Ako ga baš i ne volite toliko, taj karmin slobodno poklonite nekome.

Komentari (0)

Loading