Lepota

Influenserke prevazišle sebe trendom GLAMUROZNOG izgleda tokom POROĐAJA! (foto)

Influenserke prevazišle sebe trendom GLAMUROZNOG izgleda tokom POROĐAJA! (foto)

story

Pokrenut je novi trend, mnogim majkama verovatno nepojmljiv: pored trudova, bolova, grčeva i svih ostalih muka koje porođaj donosi, treba izdvojiti vreme i za – šminku!

Ali, ne pričamo o samo malo maskare ili rumenila koji prikrivaju znake da ste “umirali na stolu”, već o kompletnoj šminki - od korektora, preko konturisanja, senki za oči do hajlajtera.

https://www.instagram.com/p/BfOudKnl4qV/?utm_source=ig_embed

Uz bolove za koje kažu da su jačine lomljenja kostiju, neko je odlučio da mora da se pobrine da izgleda "glamurozno", kako bi, čim se dete rodi, na društvenim mrežama osvanuo selfi "uvek savršene žene".

https://www.instagram.com/p/BkOF6pQgI-g/?utm_source=ig_embed

Zvuči bizarno, ali prema statistici čak 64 odsto žena od 18 do 31 godine odlazi na neki kozmetički tretman pre porođaja.

Žene najviše vode računa o neželjenim dlakama, pa 65 odsto njih ide na depilaciju, na manikir ide 35 odsto žena, na pedikir 43 odsto, dok o frizuri pre porođaja misli 32 odsto.

https://www.instagram.com/p/BWhH504DgJn/?utm_source=ig_embed

Porođaj nije nešto o čemu se preterano priča. Mnogima izaziva gađenje, a često žene "primoravaju" da bez obzira na to kako su se zaista osećale, govore o tom "kad uzmeš svoje dete u naručje, sav bol nestane" trenutku. Dodatni pritisak stvaraju društvene mreže, zbog kojih je pored psihičkog, postalo važno i fizičko stanje porodilja.

Žene navode drugačije razloge zbog kojih se sminkaju za porođaj, a najčešći su: da bi izgledale lepo na slikama (31 odsto); da bi izledale "pristojno" za one koji ih posete (26 odsto); da ne bi izgledale iscrpljeno i umorno (22 odsto).

Ovaj trend je veoma popularan među mladim influenserkama, a Aleksis Jarda je čak snimala savete za šminkanje dok je čekala da porođaj počne.

https://www.instagram.com/p/BpC8OXpHvUV/?utm_source=ig_embed

Neke od žena su navele da im šminkanje odvlači pažnu od kontrakcija i bolova, ali većina je samo želela da izgleda lepo na Instagramu.

"Mejkap" umetnica Alaha Karimi izjavila je:

- U bolnicu sam otišla u 7.30 časova, a za početak porođaja je trebalo deset sati. Kada je epidural prestao da deluje u međuvremenu, trebalo mi je nešto da skrenem misli sa bolova - našalivši se i da ukoliko je šminka uspela da preživi venčanje puno suza, uspeće i kroz porođaj da prođe, a da se ne razmaže.

Ipak sve su se složile da je važno voditi računa o proizvodima koje trudnice smeju da koriste, posebno kada je šminka u pitanju, iako je potrebno nešto bolji puder da sakrije svu zajapurenost "novopečenih" majki.

https://www.instagram.com/p/BCq5otFnUTW/?utm_source=ig_embed