Lepota

Budite zanosni kao Anđelina! Jedan trik učiniće da imate jagodice poput glumičinih

Budite zanosni kao Anđelina! Jedan trik učiniće da imate jagodice poput glumičinih

Želite da makeupom istaknete jagodice i postignete efekat koji viđate na svetskim top modelima. Šminkeri vam svojim savetima tkrivaju kako da to uradite na najlakši način.

Najnoviji trend šminkanja koji često viđate na svetskim top modelima i poznatim damama Holivuda su lepo naglašene visoke jagodice. Tipičan primer takvog šminkanja je glumica Anđelina Džoli. Naravno, ona na svom uskom licu i bez naglašavanja ima visoke i istaknute jagodice, što ne znači da i na okruglom licu ne mogu biti izražene. Šminkeri su sigurni u jednom: pravilna upotreba kozmetike stvoriće efekat šupljih obraza na gotovo svakom licu. Praktične savete kako da istaknete jagodice pročitajte u nastavku.

Dženifer Lopez ima 50 godina i liniju na kojoj joj sve žene zavide, evo u čemu je njena tajna!

Priprema lica za isticanje jagodica

Pre nego što započnete isticanje linija lica, potrebno je da uskladite ton laganim četkicama. Ovo je jako bitno jer svetli akcenti, bilo na očima, usnama ili jagodicama, neprestano privlače pažnju i ako je pored njih crvena mrlja od akni ili drugog nedostatka, šminka neće dati željeni efekat. Zbog toga, ukoliko imate problem sa aknama i mrljama po licu, koristite podloge za matiranje.

Određivanje linije jagodica

Da biste odredili liniju duž koje je treba da crtate jagodice, dovoljno je da prstom ili olovkom od četke pričvrstite obraz, tako da je usmeren od ugla usana do srednjeg dela uha. Ono što vam najviše treba jeste šuplje mesto na obrazima. Dok to radite, možete malo da otvorite usta – potrebna linija sama će se naznačiti, piše Cosmopolitan.rs.

Najseksepilnija novinarka u Hrvatskoj Fani Stipković: Nega je moj prioritet!

Nacrtajte jagodice

Različita sredstva moguda se koriste za isticanje senzualnih visokih jagodica. Na primer, to može da bude rumenilo u kuglicama i puder. Prvi korak je izbor nijansi pudera koji bi trebalo da bude tamniji od nijanse vašeg tena. Potrebno je da ga nanosite na donji deo jagodice, praveći pokrete četkom od dna ka vrhu dijagonalno. Važno je da se sve linije dobro izmešaju tako da prelaz boje bude nevidljiv.

Posle toga, na vrh obraza nanesite laganog pudera, čija nijansa odgovara senci lica. Na kraju u prostoru između dve formirane razlike u boji, malo pomešajte roze rumenilo. To će vašem licu dati zdrav i blistav izgled. Kada želite da vaše lice izgleda još prirodnije ne prekrivajte ga sa previše šminke. Puder ili rumenilo nanosite vrlo tankim slojem, a višak operite čistom četkom, prenosi Lepota i Zdravlje. 

Nećete verovati u čemu je tajna Brenine MLADOLIKOSTI