Lepota

Savet najboljeg beogradskog frizera: Kako da vam kosa bude sređena i ofarbana u izolaciji

Savet najboljeg beogradskog frizera: Kako da vam kosa bude sređena i ofarbana u izolaciji

story

Uvek je bolje otići kod frizera i ofarbati kosu. Međutim, u vremenu u kome se sada nalazimo to nije moguće, a kosa raste, raste i izrastak koji nikako ne volite i ne želite da vidite. Za one koje nikada nisu same farbale kosu, donosimo vam savet najboljeg beogradskog frizera Mister X.

– Nikada nisam bio pristalica varijanti „uradi sam“, jer – osim onog što je moj posao – ne umem mnogo toga da uradim sam. Međutim, ovo su okolnosti u kojima se drugačije razmišlja.

Prvi savet poznatog frizera je da ako već ne idete kod profesionalca nemojte koristiti profesionalne farbe. Kupite one koje su vam lako dostupne u drogerijama i marketima. Vaša kosa biće kao iz salona.

– S obzirom da ne možete da odete kod svog frizera, veroatno ćete probati same da bojite kosu, ali nipošto nemojte posezati za profesionalnim bojama. Ako nikada niste upotrebljavale boje za kosu, kupljene u drogerijama, konsultujte se sa svojim frizerom koju nijansu ćete kupiti. Do sada, kad god bih ženu čija kosa odlično izgleda, a boji je u „kućnoj radinosti“, pitao koju farbu koristi odgovor je bio „Palete“ ili neka od boja „Garnier“. Ne oštećuju kosu, a tonovi su vrlo lepi. Ne kažem da samo te kuće prave dobre farbe ovog tipa, ali za njih sam siguran – rekao je beogradski frizer i objasnio kako najlakše neutralisati žutilo.

Beauty reporter: Šta vaša kosa ne voli?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mister X Hairspa (@mister_x_hairspa) on May 23, 2019 at 5:36am PDT

– „Kako neutralisati žutilo“ jedno je od najčešćih pitanja žena koje same boje kosu. Taj topli, žuti ton se se nepotrebno izbegava, ali ‘ajd da i tome posvetimo pažnju. Budući da mnoge kose, na ovim prostorima, imaju dosta crvenog pigmenta, mogu se uzimati boje sa „eš“ tonom, obično su označene sa 8/1, 8/11… Uostalom, na kutijama boja o kojoj sam govorio lepo piše da li je ton hladan ili ne. U svakom slučaju, ako bežite od žutila, birajte sive tonove – sugerisao je Mister X, napominjući da ovo nije vreme u kom treba da menjate boju kose na svoju ruku.

– Ukoliko ste do sada farbali kosu u salonu, čak i ako zbog promenjenih okolnosti poželite da promenite boju, nemojte to učiniti, jer neće ni ovo doveka trajati. Bojite samo izrastak, a ne celu dužinu – izjavio je frizer za namojnačin#instagram, prenosi Lepota i Zdravlje. 

Predlozi stručnjaka: Savršena kosa za izlaske

 

View this post on Instagram

 

?KOSA, srećom, raste i kad ne izlazimo iz kuća. Upravo o tome pričamo sa jednim od najboljih beogradskih frizera @mister_x_hairspa ?Nikada nisam bio pritalica varijanti „uradi sam“, jer - osim onog što je moj posao - ne umem mnogo toga da uradim sam. Međutim, ovo  su okolnosti u kojima se drugačije razmišlja. ? S obzirom da ne možete da odete kod svog frizera, veroatno ćete probati same da bojite kosu, ali nipošto nemojte posezati za profesionalnim bojama. Ako nikada niste upotrebljavale boje za kosu, kupljene u drogerijama, konsultujte se sa svojim frizerom koju nijansu ćete kupiti. Do sada, kad god bih ženu čija kosa odlično izgleda, a boji je u „kućnoj radinosti“, pitao koju farbu koristi odgovor je bio „Palete“ – @schwarzkopfpro.serbia  ili neka od boja kuće @garnier_srbija Ne oštećuju kosu, a tonovi su vrlo lepi. Ne kažem da samo te kuće prave dobre farbe ovog tipa, ali za njih sam siguran. ?„Kako neutralisati žutilo“ jedno je od najčešćih pitanja žena koje same boje kosu. Taj topli, žuti ton se se nepotrebno izbegava, ali 'ajd da i tome posvetimo pažnju. Budući da mnoge kose, na ovim prostorima, imaju dosta crvenog pigmenta, mogu se uzimati boje sa „eš“ tonom, obično su označene sa 8/1, 8/11... Uostalom, na kutijama boja o kojoj sam govorio lepo piše da li je ton hladan ili ne. U svakom slučaju, ako bežite od žutila, birajte sive tonove. ? Ukoliko ste do sada farbali kosu u salonu, čak i ako zbog promenjenih okolnosti poželite da promenite boju, nemojte to učiniti, jer neće ni ovo doveka trajati. Bojite samo izrastak, a ne celu dužinu. ? Iskoristite višak vremena za negu kose. Sada maske mogu da vam stoje celog dana. Verujem da ste već odustale od feniranja ili „peglanja“ kose, ali to ne znači da treba da dozvolite da vam kosa bude kao „brezova metla“. Laganom penom „izgužvajte“ krajeve penom koja će joj dati malo volumena ili ih omekšajte riper serumom. ? Kad treba da govorim o preparatima koji ne spadaju u profesionalnu negu, već dugo preporučujem @natura_siberica_srbija koju i sam koristim, a naročito liniju “Oblepikha”. Postoji za sve tipove kose, a nije skupa. ?#namojnacin #kosa #hair #karantin #bojenjekose #frizer

A post shared by Na Moj Nacin (@namojnacin) on Mar 24, 2020 at 12:29pm PDT

Savet najboljeg beogradskog drizera - Ljubičasti šampon za plavu kosu

Ono što je u ovom lošem vremenu dobro je što maske za kosu možete držati preko celog dana, nigde ne idete i niko vas sem ukućana neće videti.

– Iskoristite višak vremena za negu kose. Sada maske mogu da vam stoje celog dana. Verujem da ste već odustale od feniranja ili „peglanja“ kose, ali to ne znači da treba da dozvolite da vam kosa bude kao „brezova metla“. Laganom penom „izgužvajte“ krajeve penom koja će joj dati malo volumena ili ih omekšajte riper serumom – preporučio je jedan od najpoznatijih beogradskih frizera Mister X.