Lepota

Zbogom nagomilani kilogrami u izolaciji: Prolećni detoks je tu!

Zbogom nagomilani kilogrami u izolaciji: Prolećni detoks je tu!

Mnogo ljudi dobilo je tokom višenedeljne kućne izolacije nekoliko kilograma zbog neaktivnog načina života i neumerenih obroka. Nudimo vam savete kako da se oslobodite viška, a pre svega, kako da izbacite toksine iz tela. Prolećni detoks je tu!

U svakodnevnom životu organizam nam je stalno izložen brojnim toksinima, izduvnim gasovima, nikotinskom dimu i mnogobrojnim otrovima iz okoline. Često posežemo za brzom hranom, gotovom i obrađenom, koja ima manje vitamina, vlakana i hranjivih materija a obiluje šećerima, mastima, pojačivačima ukusa, veštačkim bojama i konzervansom.

Prolećni detoks - Detoksikacija vraća prirodnu ravnotežu

Detoksikacija ili čišćenje organizma pozitivno deluje na organizam, pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje. Svrha detoksikacije je da se očisti telo od stranih supstanci i akumuliranog otpada kako bi telesne funkcije došle na optimum. Za to je presudno zdravlje creva. Ako ona ne rade dobro, znači da ne uspevaju da asimiluju vitamine, minerale, masti, ugljene hidrate ili proteine. Tek kada se očiste creva, dolazi do čišćenja organizma, odnosno svih organa, krvi i limfe.

NE PROPUSTITE:
Maslačak za zdravu jetru i želudac

 

Prolećni detoks sa sirovom hranom

Sirova hrana podstiče gubitak telesne težine i jača imunitet. U svrhu detoksikacije organizma preporučuje se da se jede sirova hrana u kontinuitetu barem pet do sedam dana.

Treba paziti da se jede raznovrsna hrana, povrće, voće, bobičasto voće. Istraživanja pokazuju da sirova hrana sadrži enzime koji pomažu pri varenju, efikasno pretvarajući hranu u energiju, tako smanjujući osećaj gladi i potrebu za konzumiranjem viška hrane.

NE PROPUSTITE:
Jelena bin Drai: Suprug je trenutno na detoksu od mene

Prolećni detoks - Čišćenje sokovima i čajevima

Post sa sokovima sličan je postu s vodom i takođe je vrlo delotvoran način oslobađanja tela od toksina. Preporučuje se da traje jedan do tri dana, a tokom tog perioda ne sme se ništa jesti, nego se piju samo sveže isceđeni sokovi, čista izvorska voda i biljni čajevi. Post sa sokovima i biljnim čajevima može se koristiti i kao terapija kod ozbiljnih bolesti, tada može trajati više dana, ali isključivo uz nadzor doktora.

Primeri detoks soka za ceo dan: Detoks s jabukom i spanaćem za jutro: Ovaj detoks sok sadrži jabuku, spanać, limun, celer, đumbir, zelenu salatu i krastavac. Detoks sok od ananasa i kurkume za dan: Ovaj sok pravi se od ananasa, pomorandže, šargarepe, jabuke, limuna i kurkume. Popodnevni detoks sok sa đumbirom: Popodnevni časovi rezervisani su za limun, đumbir, cveklu, jabuku i krušku. Večernji detoks sok sa bademom: Poslednji sok, koji se pije u 21 h, najlepšeg je ukusa, a sadrži badem, vanilu, cimet i agavu.

NE PROPUSTITE:
Opako oružje protiv virusa: Ovo začinsko bilje će vam neverovatno ojačati imunitet

Komentari (0)

Loading