Lepota

Domaći piling za lice od tri sastojka: Pravi se za dva minuta, a efekat je neverovatan

Domaći piling za negu lica je neophodan za za pravilnu negu

Domaći piling za lice od tri sastojka: Pravi se za dva minuta, a efekat je neverovatan

engin akyurt/unsplash

Piling je veoma korisna i neophodna procedura za negu kože. Može da se uraditi u kozmetičkom salonu ali i  kod kuće. Obe metode efikasno se bore protiv znakova starenja i čine da koža izgleda negovano.

Domaći piling za negu lica je neophodan za za pravilnu negu, a dermatolozi preporučuju onaj koji ima najbolji prirodnu bazi.

Efekat koji proizvodi na bazi meda imaju na kožu lica je odavno poznat. Sam med već ima neverovatne prednosti za telo, a još više za kožu. Pored meda i pšeničnih mekinja, domaći piling za negu lica treba da sadrži limunov sok.

Ovaj piling je pogodan čak i za problematičnu kožu, jer, za razliku od većine pilinga, ne sadrži tvrde čestice i samim tim ne grebe kožu lica.

Pročitajte: Pet navika koje uništavaju lepotu - velika zabluda je da ovu zdravu namirnicu treba jesti svakog dana

Domaći piling lica na bazi meda ne samo da oslobađa kožu od mrtvih ćelija, već i hrani, tonira, posvetljuje i čini kožu svežom.

Za ovaj piling vam je potrebno 2 kašike meda, 1 kašika pšeničnih mekinja i sok od jednog limuna. Dobro izmešajte pa nanesite na kožu blago masirajućim pokretima, a zatim isperite toplom vodom.

Za suvu kožu pogodni su domaći pilingi lica na bazi maslinovog ulja. Uzmite jednu kašiku pirinčanog brašna i pomešajte sa kašikom maslinovog ulja. Pre nanošenja zagrejte smesu u mikrotalasnoj rerni.

Photo by Andrea Piacquadiofrom Pexels

 

 

Nanesite na kožu uobičajenim masirajućim pokretima, a zatim obrišite lice losionom za čišćenje.

 

Komentari (0)

Loading