Lifestyle

Pet navika koje uništavaju lepotu: Velika zabluda je da ovu zdravu namirnicu treba jesti svakog dana

Pet navika koje uništavaju lepotu moramo hitno da promenimo

Pet navika koje uništavaju lepotu: Velika zabluda je da ovu zdravu namirnicu treba jesti svakog dana

Vladimir Fedotov/Unsplash

Dobro je poznato da se s godinama procesi u telu usporavaju. Sa dvadeset godina stanje kože je radikalno drugačije od onoga što će biti sa četrdeset. Svaka žena sanja da produži mladost, ali ovih pet navika uništavaju lepotu.


Dokazano je da loša ishrana ili neodgovarajuća ishrana mogu da ubrzaju proces starenja organizma. Činjenica je da nas hrana ne snabdeva samo energijom i gradivnim materijama kao što su proteini, masti, ugljeni hidrati, ali i vitamini. Hrana može da utiče na kiselost organizma.

Jednostavni ugljeni hidrati

Prekomerna konzumacija namirnica kao što su šećeri, peciva i razni slatkiši doprinosi prevremenom pojavljivanju znakova starenja. 

Pročitajte Ovakve obrve nose samo provincijalke - Kozmetičari tvrde da je ovo potpuni antitrend

Prema rečima stručnjaka, hrana sa jednostavnim ugljenim hidratima može da smanji imunološku odbranu tela za 50% u roku od šest sati.

Prekomerna potrošnja voća

 Povećan sadržaj fruktoze povećava opterećenja insulinom, a telo postaje kiselo. Ovo je još jedan razlog, koji mnogima nije očigledan, zašto može nastupiti prevremeno starenje tela.

Nedovoljan unos vode

Nedostatak vode u hrani i između obroka izaziva proces intoksikacije. Ćelije se ne čiste, a toksini se akumuliraju. 

Dugo radno vreme i nedostatak sna

Preopterećenost izaziva unutrašnje stanje stresa - otuda nezadovoljstvo poslom i, kao posledica, životom. Ako, povrh toga, ne hodate mnogo i uvek se krećete putem „posao-kuća“, onda možete da zaboravite na zdrav ten.

 

Svaka žena sanja da produži mladost, ali mnoge prave greške koje ubijaju njihovu lepotu. 

Komentari (0)

Loading