Lepota

Da li ste znali da je vazduh u avionu suvlji nego u Sahari?

Da li ste znali da je vazduh u avionu suvlji nego u Sahari?

Evo kako se to odražava na vaš organizam i kako da za taj izazov pripremite vašu kožu

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, što znači - sunce, more, opuštanje i zabava, sve ono za čime žudimo tokom cele godine. Za mnoge, odmor podrazumeva i putovanje avionom, koje omogućava brz dolazak na željeno odredište i koji dan više za uživanje. Međutim, kako je vazduh u avionu tri puta suvlji nego u pustinji Sahara, a i dosta vremena tokom puta se provede u klimatizovanim aerodromskim prostorijama, ovi uslovi mogu nepovoljno da se odraze na kožu. Da ne biste to smetli s uma dok pakujete kofere, popularni švedski brend u oblasti lepote i velnesa FOREO vam predlaže korake za postizanje svežeg i blistavog tena čak i nakon izlaska iz aviona.

Šminka? Najbolje da je pre leta ne vadite iz nesesera

Šminka na licu tokom leta nije poželjna. Suv vazduh u avionu, u kombinaciji sa teškom šminkom, stvara uslove za pojavu akni i bubuljica. Dovoljno je da nanesete lagani hidrirajući balzam za usne. Još jedan praktičan način da kožu održite svežom jeste da sa sobom ponesete proizvode za hidriranje sa pumpicom, kojima možete da se osvežavate tokom putovanja. Stjuardese, uvek savršeno doterane, posebno preporučuju ružinu vodicu u ove svrhe.

Nemaju samo piloti visinske pripreme. One su potrebne i vašoj koži. Održite svežinu tena

Pre nego što se uputite ka aerodromu, svojoj koži posvetite posebnu pažnju, koristeći blago sredstvo za čišćenje lica i jedinstvenu LUNA play plus četkicu koja će za svega jedan minut ukloniti nečistoće i sebum sa vašeg lica. Hranljiva krema ili serum sa hijaluronskom kiselinom koji ćete naneti na čisto i osveženo lice podariće koži blistav izgled i posle napornog leta. Kada stignete na odredište, bićete tip-top spremne za provod. Ovaj jednostavan postupak nege ponovite i na kraju dana Neke dame svoju LUNA play plus četkicu uvek nose sa sobom u svom ručnom prtljagu. Zašto da ne? Dovoljno je mala da stane u vas putni neseser, a na taj način se možete osvežiti čim sletite, pa čak i pre izlaska sa aerodroma.

Ronjenje? Surf? Skakanje? Može! Ali vašem telu je voda potrebna i iznutra

Hidratacija je tajna glatke i zdrave kože, što podrazumeva unošenje dovoljne količine tečnosti i odgovarajuću negu. Kada je procenat vlažnosti vazduha niži u odnosu na uobičajene uslove, koža postaje suva. Kako biste kožu održavali hidriranom, dermatolozi savetuju pojačan unos vode 24 sata pre leta, dok se u toku leta preporučuje po nekoliko gutljaja na svakih sat vremena. Uzgred, prilikom dužih, prekookeanskih letova, koji u proseku traju desetak sati, žene mogu izgubiti i do litar i po vode, a muškarci i više!

Dakle – bez obzira na to koliko vam let traje, izuzetno je važno da poslušate ove jednostavne savete da bi i vaša koža bila potpuno spremna za uživanje. Uz paletu proizvoda FOREO, svakodnevna nega lica se pretvara u omiljeni ritual, ne samo kod kuće, već i dok ste na putu. Više informacija možete pogledati na stranici foreo.com, a proizvodi LUNA play plus su dostupni u prodavnicama dm širom Srbije.