Lepota

SUVENIR SA LETOVANJA - FLEKE OD SUNCA! Evo kako da ih EFIKASNO UKLONITE!

SUVENIR SA LETOVANJA - FLEKE OD SUNCA! Evo kako da ih EFIKASNO UKLONITE!

Većina žena sa naših prostora kao suvenir sa letovanja doneće različite promene u estetskom izgledu kože. Svako na sunce reaguje drugačije, u zavisnosti od odbrambene moći kože, ali ono što je zajedničko za sve je definitivno činjenica da sunčanje ubrzava proces starenja.

Verovatno se, ako ne svakom, onda bar većini desilo da se posle savršenog bronzanog tena, nakon nekog vremena pojave fleke od sunce, koja iako ne predstavljaju nikakav ozbiljan zdravsteni problem, ipak stvaraju minimalnu dozu kompleksa.

Češće se dešava kod osoba svetlije puti, osetljivih prilikom izlaganja sunčevom zračenju. Ukoliko baš vi imate ovaj problem u nastavku vam donosimo dva recepta iz kuhinje kako da otklinite ovaj problem.

Prirodni recepti za uklanjanje fleka od sunca: 

Limun

Nekoliko kapi limunovog soka nanesite na vrh štapića za uši, pa aplikujte direktno na hiperpigmentaciju. Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite.

Peršun

U 2 dl obične vode kuvati 25 gr svežeg lista peršuna dok ne provri. Sklonite sa vatre, poklopite, sačekajte da se ohladi, a zatim procedite. U ovu tečnost zatim dodajte 3 dl mineralne vode koju ste predhodno ostavili da izvetri. Nakon toga prespite u staklenu flašicu i čuvajte u frižideru. Ovaj losion koristite svakodnevno za tamponiranje ili pranje kože sa pegama i flekama. Pege ce pre svega da izblede, a posle duže upotrebe i da nestanu.