Lepota

Serum za lice: Da li ste upoznati sa najpolularnijim beauty proizvodom poslednjih godina?

Serum za lice: Da li ste upoznati sa najpolularnijim beauty proizvodom poslednjih godina?

Preparati vrlo lagane strukture u kozmetičkoj industriji postali su najpolularniji poslednjih godina jer sadrže obilnu koncentraciju aktivnih sastojaka, pa njihova struktura omogućuje maksimalnu apsorpciju kroz kožu

Ranije je osnovni kozmetički preparat u svačijoj beauty rutine bila krema za lice, ali vremenom su najbolji saveznici za dobar ten postali serumi. Ovi preparati lagane teksture ispunjavaju sve prednosti krema, ali imaju jače i potentnije formulacije. Zbog manjih molekula serumi može da mnogo dublje prodre u dermis i nahrani ga jačim koncentracijama aktivnih sastojaka.

Vrste seruma

Tradicionalni serumi na bazi su vode i njih je najbolje nanositi na lice posle čišćenja kože, a nakon tog koraka dodatno ih ‘zaključati’ sledećim korakom: nanošenjem hidratantne kreme. Oni se stavljaju ispod ikreme i neguju unutrašnji sloj kože. Postoje nešt noviji serumi, na bazi ulja. Njih je najbolje nanositi psole hidratantne kreme, jer imaju veće molekule od tradicionalnih vodenih seruma. Oni potpomažu da se duže vreme zadrži krema na koži a samim tim održavaju optimalni nivo vlage.

Sastav i namena

Ako tokom cele hladne sezone (jesen i zima), želite da vam dermis bude nahranjen, blistav, hidriran uz svežinu mladalačkog sjaja bogata i hranjiva kombinacija prirodnih biljnih ulja negovaće kožu ali će i pozitivno uticati na vidljive znakove starenja. Kobinacije su besbrojne a mi vam navodimo koje su aktivne supstance u serumimam najdelotrovrnije: ulje divlje ruže i masline, jojoba, ulje noćurka i marelice, ekstrakt nara, eterično ulje. Uz serune sa nekim od ovih ulja vratićete koži sjaj, poboljšati njenu teskturu, ujednačiti ten, smanjiti crvenilo i pigmentacijske mrlje ali i obnoviti dermis. Koža će biti pomlađena i čvršća. Serum je idealan za sve tipove kože, a posebno za suvu i izboranu. Posebno su u borbi protiv bora delotvroni ovi sastojci: vitamin C, hijaluronska kiselina, retinol, antioksidansi...

Aktivni sastojci - viša cena

Visoka koncentracija aktivnih supstanci utiče na cenu (serum ima manje pakovanje a više košta od kreme), ali i na način aplikacije proizvoda – dve kapi seruma dovoljne su za tretiranje celog lica, pa mala boca seruma može da traje duže od kreme.

Idealna nega za masnu kožu

Serumi su odličan izbor za negu kože za žene koje imaju masnu kožu jer takvom tipu dermisa ne pogoduju preparati masnijih, jačih struktura. Lagani serumi na bazi vodi zato su za njih izvrstan odabir. Koža ih lakše i brže upija, te ne mogu da stvore osećaj zapušenih pora. Takođe, izvrsna su podloga za šmiku, tečni puder preko vodenog seruma duže će biti mat.