Lifestyle

Brokoli uklanja simptome prehlade i gripa za samo 24 sata

Brokoli uklanja simptome prehlade i gripa za samo 24 sata

Upaljeno grlo, curenje nosa i kijanje simptomi su gripa koji počinju da se javljaju svake godine, otprilike u ovo vreme, i ostaju među nama negde do aprila naredne godine.

Postoji, međutim, način pomoću kojeg se prehlada može sanirati za samo 24 sata. Odgovor na pitanje "Kako?", glasi - brokoli!

Nutricionistkinja Sara Flauer objašnjava kako ovo povrće utiče na simptome gripa. Ona ističe da je brokuli pun vitamina K, vitamina C, hroma i folne kiseline, što sve povoljno deluje na simptome.

Prirodni antibiotici su svuda oko nas, iskoristite ih

- Ovi poznati vitamini su od izuzetne pomoći kada je borba protiv infekcija u pitanju, pa je na prve znake prehlade poželjno povećati njihov unos jedući više bobičastih plodova, citrusa, voća, papaje, brokolija i crvenih paprika koji pomažuda se zaštitimo od - navodi ona.

Bitno je, takođe, i unositi dosta tečnosti, kako bi se "probila" zagušenost grla, ali treba izbegavati zaslađene i mlečne napitke, koji zbog visokog sadržaja sluzavih materija mogu da pogoršaju stanje. Zato je najbolje piti čajeve ili vodu.

I pored hladnoće, preporučljivo je provoditi neko vreme napolju u šetnji i/ ili vežbi. Tokom zimskih meseci vitamin D, neophodan za pomoć imunitetu u odgovoru na virus, postaje deficitaran u organizmu. Zato je, tokom jeseni i zime potrebno izlagati se suncu bar petnaestak minuta dnevno, piše express.co.uk.