Lifestyle

Navike koje vam mogu poboljšati život

Autor: | 02/10/2017

Navike koje vam mogu poboljšati život

Ponekad se ove svakodnevne navike čine nebitnim, ali njihov uticaj na naš dan je i te kako snažan i ne bismo ih smeli zanemarivati, jer nam zaista mogu poboljšati dan, ali i život.

1. Ispijanje čaše vode s limunom

Pola limuna iscedite u čašu mlake vode i taj napitak svako jutro na prazan želudac. Naime, limun je pun vitamina C pa tako jača imunitet. Takođe, ovaj napitak deluje kao antioksidans i diuretik, poboljšava probavu, popravlja raspoloženje, obnavlja  ćelije kože i balansira pH-vrednost organizma.

2. Nošenje zdravih grickalica sa sobom

Pre nego što izađete iz kuće, u torbu spakujte zdrave grickalice poput orašastih plodova, svežeg voća, zobenih pločica ili pak grčkog jogurta. Tako vaš međuobrok neće biti nezdrav i nećete doći u iskušenje da kupite čokoladicu.

3. Stalno nošenje flašice s vodom

Voda je toliko bitna za naše zdravlje. Kako je ne biste zaboravili piti tokom dana, uvek flašicu vode nosite sa sobom. Takođe, neka bude na vidljivom mestu tako da vam služi kao podsetnik. Ako ste na poslu, flašu vode stavite na radni sto tako da vam bude nadohvat ruke.

4. Korišćenje zubnog konca

Uz redovno pranje zuba važno je i redovno korišćenje zubnog konca. Naime, naučnici su dokazali da se zdravlje naših zuba odražava i na naše sveukupno zdravlje.

5. Svakodnevno čitanje

Dve velike prednosti vežu se uz svakodnevno čitanje - poboljšanje pamćenja i relaksacija. Za početak, dovoljno je da čitate 15 do 20 minuta svaki dan. Zato, izaberite kratku knjigu ili nekoliko novinskih članaka i s time započnite.

Објава коју дели Emelin (@emelinmorris) дана 1. Окт 2017. у 10:58 PDT