Lifestyle

Sedam razloga zbog kojih je voda sa limunom bolja od kafe

Sedam razloga zbog kojih je voda sa limunom bolja od kafe

Svi se možemo složiti da kafa ima svojih (zdravstvenih) prednosti, a uz to je i finog okusa, ali postoji piće koje je još bolje za početak dana – topla voda s limunom.

Voda s limunom ne samo da brzo gasi jutarnju žeđ već je bogata vitaminima i hranjivim materijam, a u nastavku saznajte koje su još prednosti vode s limunom.

Podizanje energije

Limun je prirodan izvor kalijuma, kalcijuma i magnezijuma, a sadrži i brojne elektrolite koji hidriraju vaše telo istovremeno se rešavajući toksina.

Snažniji imunološki sistem

Kada se vitamin C iz limuna pomeša s vodom oni deluju kao adaptogen, prirodna supstanca koja normalizuje procese u telu i pomaže mu u borbi protiv virusa i drugih infekcija.

Gubitak težine

Jeste li ikada čuli za pektin vlakna? Ona odgađaju apsorpciju glukoze u telo i normaliziraju broj lipida u krvi, te smanjuju želju za hranom. Zbog svega toga pomažu vam u gubitku kilograma, a dobra je vest da je limun krcati pektin vlaknima.

Smanjenje stresa

Depresija i anksioznost mogu biti rezultat manjka kalijuma u krvi, a čak i sam miris limuna može smiriti vaš živčani sistem.

Lepša koža

Limuni su oružje protiv svega što uzrokuje bubuljice i upale na vašoj koži. Antioksidansi iz limuna mogu izbrisati bore i mrlje s kože, a njegova protivupalna svojstva mogu da ublaže bubuljice i crvenilo.

Svež dah

Kiselost iz limuna stimulira žlezde slinovnice i tako sprečava suva usta, koja su jedan od glavnih uzroka lošeg zadaha. Voda s limunom takođe može sprečiti bolesti desni i ublažiti zubobolje.

Bolja koncentracija

Limun ima višu koncentraciju negativnih iona od ostalog voća, a oni povećavaju protok kiseonika do mozga zbog čega ćete se osećati budniji ili bare manje pospano.