Lifestyle

Poznata i vekovima primenjivana navika - Japanci savetuju prirodno lečenje vodom, a evo i kako

Poznata i vekovima primenjivana navika - Japanci savetuju prirodno lečenje vodom, a evo i kako

U Japanu je poznata i vekovima primenjivana navika pijenja vode i to odmah nakon buđenja.

Neka od provedenih istraživanja dokazala su prednosti ove metode prirodnog lečenja.

Lečenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti jednako učinkovito kao i za "nova" moderna oboljenja. Ova vrsta alternativnog lečenja priznata je kao 100 posto posto efikasna i to kod lečenje bolesti glavobolje, raznih bolova u telu, kardiovaskularnog sistema, artritisa, aritmije srca, epilepsije, holesterola, bronhitisa, astme, meningitisa, bolesti bubrega i mokraćnih organa, kod povraćanja, gastritisa, dijareje, hemoroida, dijabetesa, zatvora, bolesti očiju, bolesti maternice, karcinoma,  menstrualnih poremećaja i bolesti uha, grla i nosa.

Lečenje vodom je jednostavno i neophodno je da ujutro, čim se probudite, pre nego što operete zube, popijete 4 čaše od po 160 ml - dakle 640 ml vode. Nakon što popijete vodu, možete oprati zube, ali nemojte ništa jesti ni piti narednih 45 minuta. Nakon što prođe 45 minuta možete normalno doručkovati i popiti kafu ili čaj. Nakon toga, nemojte jesti ni piti ništa tokom naredna 2 sata.

Za starije ili bolesne osobe koje ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku ove terapije, dok se ne priviknu, mogu početi tako da popiju onoliko koliko mogu, a zatim, svakim danom, postepeno povećavati količinu vode dok ne dostignu preporučene 4 čaše, odnosno 640 ml.

Metoda prirodnog lečenja vodom može izlečit razne tegobe i bolesne, a zdravima će zasigurno osigurati upravo ono najdragocenije - očuvanje zdravlja čitavog organizma.

Kako bi se izlečile određene bolesti, tretman pijenja vode na tašte potrebno je sprovoditi određeni period:

- za lečenje povišenog krvnog pritiska potrebno je 30 dana

- za lečenje gastritisa potrebno je 10 dana

- za lečenje dijabetesa potrebno je 30 dana

- za lečenje zatvora potrebno je 10 dana

- za lečenje raka potrebno je 180 dana

Kod bolesti artritisa, ovaj tretman lečenja može se provoditi samo 3 dana u prvoj nedelji, a od druge sedmice nadalje na dnevnoj bazi. Ovakvo lečenje nema nuspojava, osim što ćete imati potrebu za češćim mokrenjem.