Lifestyle

Moć kolagena i njegovo dejstvo u organizmu

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu i glavna komponenta vezivnog tkiva i mnogi ga nazivaju ,,lepkom” za zglobove, ali ima i druge funkcije.

Moć kolagena i njegovo dejstvo u organizmu

Nalazi se u mišićima, kostima, koži, tetivama, krvnim sudovima. Činjenica o kojoj se mnogo govori je da kolagen podstiče i održava mladalački izgled. Zahvaljujući njemu koža dobija elastičnost, hidriranost i sjaj za kojim teže žene. Tečni Kolagen shot na sve nabrojano ima pozitivan uticaj, ali i na kosu i nokte.

Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi rezultat bio bolji. Naravno, potrebno je dovoljno sna, pravilna ishrana, fizička aktivnost, ali i da se nauči kako da se tretira stres. Više o Kolagen shotu može da se sazna na www.collagenshot.rs

Jovanka M. (37) ističe da joj je kolagen pomogao u smanjenju borica.

- Nisam mnogo znala o gubitku ove značajne komponente kod moje kože. Preporuku za Kolagen shot dobila sam na neformalnom sastanku i savet da se upoznam sa ovim anti-age proizvodom koji ima savršene sastojke i koji može da mi ublaži borice. Saznala sam da je reč je o tečnom dodatku ishrani, ribljem kolagenu s dodatkom MSM-a, vitamina C, cinka, hijaluronske kiseline, vitamina B6, E i biotina. Konzumaciju posmatram kao dnevnu beauty rutinu, bez koje ne mogu da zamislim dan i sa jednom dozom započinjem dan. Moje borice su se smanjile i neću odustati od „druženja sa dobrom prijateljicom” koja mi pomaže” - kaže Jovanka.

Promo

 

 

Koja su svojstva i prednosti Kolagen shota

Kolagen shot u svom sastavu ima MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine i cink. Njegova prednost je što sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena i koji se koristi u medicinske svrhe, a spada u kolagen tipa 1. Tečno stanje Kolagen Shota ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. Metilsulfonilmetan ili organski sumpor (MSM) često zovu i mineralom lepote, koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdravu kosu i jake nokte kome doprinose biotin i cink. Svakodnevnom konzumacijom unosi se u organizam dovoljna količina vitamina C koja apsorbuje MSM. S druge strane, vitamin E ima ulogu zaštite od oksidativnog stresa. Ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema, kao i u otklanjanju umora i iscprenosti.   

Lana A. (48) sa ushićenjem priča o MSM dodatku ishrani o kome nije znala ništa.

- U mojim godina lepota je važna kao i protuupalni procesi. Organski sumpor je potreban mineral za proizvodnju kolagena. Istraživanja su pokazala da može da pomogne kod problema s kožom kao što su ekcemi, rozacea, akne, dermatitis. Moji zglobovi sada imaju veću gipkost, a smanjile su mi se i otekline i upala koje su bile prisutne kod početne faze reume. Pročitala sam da pomaže i kod artritisa i osteoporoze, ali i izbacuje i teške metale iz organizma, što je dobro znati. Prve informacije sam pročitala na Instagram profilu @gaianaturelle_adria na kome mnoge žene prenose svoje iskustvo. Korisna mi je njegova multifuncionalnost i sve to u jednoj dozi Kolagen shota” - sa osmehom komentariše Lana.

Promo

 

 

Ostali zdravstveni uticaji

Kolagen poboljšava zdravlje jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali i smanjuje vidljivost celulita. Stručnjaci kažu da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema. Doprinesite da vaš organizam kaže hvala svakoga dana za sve što uradite za njega, jer će to zapamtiti i vratiti zdravljem i lepotom u zrelim godinama.

Komentari (0)

Loading