Lifestyle

Bojana Barović trudnica u petoj brzini: Strastveno krećem u novo poglavlje

Popularna manekenka i uspešna preduzetnica, vlasnica brenda "Free baby", opisuje kako izgleda lansiranje nove linije za žene i trudnice "Free mama" pred sam porođaj i otkriva zbog čega je ušla u izazovni projekat tokom treće trudnoće

Bojana Barović trudnica u petoj brzini: Strastveno krećem u novo poglavlje

la.lanna

Bojana Barović, manekenka s internacionalnom karijerom, osnovala je "Free baby" brend, prirodnu kozmetiku koja je namenjena deci dok je prvi put bila u drugom stanju, a sada, kada je treći put trudna, spremna je da lansira svoju novu liniju "Free mama", namenjenu trudnicama i ženama. 

La.Lanna

 

- Otkako sam pokrenula brend, želela sam da ga razvijam i da imam liniju za žene. Novi proizvodi sadrže pažljivo odabrane supstance, pa su pogodni za trudnice, a namenjeni su svim ženama. Mnoge kreme nisu dobre u trudnoći jer sadrže sastojke koji nisu pogodni za trudnice i porodilje. To me je i motivisalo da pokrenem ovu liniju – nema mnogo proizvoda za trudnice i dojilje, a poznato je da su one vrlo osetljive. Želela sam i u drugoj trudnoći da lansiram novu liniju, ali nisam uspela jer se godinama radi na formulama za proizvode. Nove "Free mama" proizvode sam testirala od početka ove trudnoće, zato sve ovo ima ličnu priču - kaže uspešna preduzetnica koja će za mesec dana postati treći put mama. 

Miloš Nadaždin

 
 

Imate četiri nova proizvoda, dva za lice i dva za telo. 

- Za lice imamo “Hidro serum”, koji sadrži dva posto hijaluronske kiseline, a sadrži i B3, ružino drvo, kakadu šljivu, runolist, sladić i ima puno estrakata. Serum je vodenast, nije lepljiv, odlično se upija. Ne štedimo sastojke, a njihova sinergija pravi odličan posao. Drugi serum za lice je “Oil serum” na bazi skalvana, koji je sjajan za kožu. Dobija se iz koštice masline, a ulje sadrži i pamuk, šljivu, malinu, ružino drvo, pasji trn – bogat je spektar sastojaka. Proizvodi se nanose jedan za drugim. Na vlažnu kožu se nanosi hidro serum, a onda se utrlja uljani. To daje najbolji efekat jer ulje vezuje hijaluron i vodeni deo i onda zajedno prodiru u kožu. Tako u isto vreme i hidriramo i hranimo dermis. Za telo imamo “Oil sprej”, dvofazni sprej, u kome ima čak 15 sastojaka, te veoma dobro deluje protiv pojave strija. Nije previše masna struktura, pa je pogodna za korišćenje tokom dana, u sebi ima divlju ružu, kakadu šljivu, arniku, vitamin E i jako puno estrakata. Butter je na bazi kakaoa, ima u sebi razna ulja i kakao buter, noću ga najviše mažem i vrlo je hranljiv – dugo mi posle mazanja ostaje nahranjena koža. Ima mnogo sastojaka pa "pokriva" i kožu onih žena koje lakše dobijaju strije. Mogu da se kombinuju oba proizvoda za telo, a mogu da se mažu i odvojeno. 

Miloš Nadaždin

 

Da li ste imali bojazan da se usred ekonomske krize odlučite na nov poslovni poduhvat?

- Kad ulazim u neki projekat, to radim jer imam dobru ideju i dobar proizvod, a kakva je situacija, to se nikad ne zna. Za godinu-dve može da bude gore, krizu najavljuju sa svih strana, ali ja ovo radim srcem i iz strasti, pa ne obraćam pažnju na druge okolnosti.

Miloš Nadaždin

 

Da li je teško i izazovno gajiti decu, voditi ozbiljnu firmu i pokretati novu liniju za negu usred trudnoće? 

- I te kako jeste. Nikada mi nije bilo napornije nego sada, posebno kako se bližim kraju trudnoće, baš zbog velike količine posla. Imamo zaposlene u firmi, kao i spoljne saradnike, ali ja sam "izvršni producent" svega i moram svaku situaciju da iskontrolišem. Teško je ako nisam dan-dva prisutna. No, i dalje sam aktivna, mogu da se krećem jer imam još mesec dana do porođaja. Jedva čekam da se odmorim od posla, biće naporno kad dođe beba u drugom smislu, ali bar neću morati o svemu da mislim u isto vreme. Izazovi doprinose tome da više cenimo odmor, lepo je ubaciti sebe u petu brzinu, a onda uživati kada to prođe.

Miloš Nadaždin

 

Komentari (0)

Loading