Lifestyle

Lepa Danojević - Zahvalna sam na svim uspesima

Popularna dizajnerka i vlasnica brenda "Lepa" govori o poslovnim saradnjama koje je započela u godini na izmaku, čija realizacija je predviđena za 2023, u kojoj je očekuju i nove kolekcije i revije, i otkriva da joj je roditeljstvo otvorilo nove poglede na život

Lepa Danojević - Zahvalna sam na svim uspesima

Privatna Arhiva

Lepa Danojević, dizajnerka i vlasnica brenda "Lepa", zadovoljno ispraća godinu na izmaku, u kojoj je započela poslovne dogovore kojima će proširiti tržište. Modna kreatorka je, naime, u Dubaiju i Moskvi ostvarila odlične poslovne kontakte u kojima je precizirano šta će se u oba ova grada naći u prodaji od kreacija koje odlikuje odlična izrada, najkvalitetniji materijali i krojevi koji laskaju svačijoj figuri. Kako mnogi ističu, jedna od najbolje stilizovanih dama kod nas, ženama pomaže da kreacijama s njenim potpisom istaknu ono najlepše na sebi. Majka dve devojčice nam u iskrenom razgovoru otkriva planove za narednu godinu, ali i kakav odnos imaju njene ćerke.
STORY : Da li ste zadovoljni proteklom godinom u poslovnoj sferi? Imali ste dogovore oko plasiranja vaših kreacija u Moskvi i Dubaiju, zar ne?
LEPA DANOJEVIĆ : Naučena sam da budem zahvalna na svim uspesima, bili oni veliki ili mali. Ova godina me je prijatno iznenadila, kako poslovni dogovori za tržište u Moskvi, tako i za ono u Dubaiju. Poslovi su započeti i nastavljaju se u sledećoj godini. Imamo veoma lepe planove koji počinju već na proleće da se realiziju.

Privatna Arhiva

 

STORY : Čini li vam se da su oba ova tržišta pogodna za vaše modele i zbog čega? Da li taj stil preferiraju žene u oba grada?
L. D. : Svakako da mi se čini, upravo zbog toga je došlo do saradnje. "Lepa" brend obuhvata oba tržišta, samo što kolekcije prilagođavamo, kako tržištu, tako i klijentima. Kako se brend vremenom razvijao, širili smo asortiman i kolekcije, samim tim je naša ponuda velika.

STORY : U kojoj meri je visoka moda put kojim i dalje idete, a koliko ste sada okrenuti pret-a- porter modelima? Šta se danas više traži u vašem ateljeu?

L. D. : Potražnja je raznovrsna. “Basic” kolekcija je uvek prisutna, a odlikuju je jednostavni krojevi, vrhunska izrada i kvalitetni materijali. To je uvek u trendu i potražnja za tim komadima je uvek velika, dok visoka moda uvek pronađe svoj put ka klijentima i svake sezone su prisutne svečane haljine koje odlikuje korišćenje luksuzne čipke i ručno zašivenih kristala.

Privatna Arhiva

 

STORY : Kakvim ženama su namenjeni vaši modeli i šta sve karakteriše vaše kreacije – dobri i kvalitetni materijali, ručni rad, atraktivni krojevi?

L. D. : Upravo to što ste naveli, kvalitetni materijali, ručni rad i atraktivni krojevi odlikuju "Lepa" brend. Samim tim i naši klijenti su žene sa stilom, dame koje biraju kvalitet iznad trenda i znaju šta žele. Mi, inače, nemamo tip žena-klijenata i kod nas je svaka dama dobrodošla, a mi smo tu da je stilizujemo i usmerimo.

STORY : Majka ste dve devojčice, koliko pored posla i roditeljstva imate vremena za sebe i šta najviše volite tada da radite?
L. D. : One su mi prioritet u svemu. Malo vremena mi ostaje za sebe pored njih i posla kojem sam mnogo posvećena. Ono što me ispunjava jesu kratka putovanja na kojima punim baterije i skroz se resetujem. Isto tako volim da sam u društvu svojih prijatelja, razgovor uz čašu vina mnogo znači.

Privatna Arhiva

 

STORY : Koliko vas je majčinstvo promenilo i oplemenilo, i u kom smislu?
L. D. : U osnovi me ono nije mnogo promenilo, ali mi je svakako probudilo nova osećanja i otvorilo nove vidike i poglede na život.

STORY : Da li biste voleli da vaše ćerke jednog dana krenu vašim putem i naslede proizvodnju i prodaju vašeg brenda?

L. D. : Naravno da bih volela, kao i svaki roditelj, da deca jednog dana krenu mojim putem i budu još uspešnija. Ali isto tako ću ih podržati da slede svoje snove i razvijaju svoju kreativnost u kom god smeru budu želele.

STORY : Kakav odnos one imaju i da li se razlikuju likom i karakterom i po čemu?
L. D. : Još uvek su male da bi se neke velike razlike videle, ali svakako već pokazuju svoj karakter koji je u jednom trenutku isti, a u drugom totalno različit. Likom su mnogo slične. Što se njihovog odnosa tiče, srce mi je na mestu. Uvek se iznenadim kada vidim koliko duboku i čistu emociju mogu da iskažu dva tako malena bića. Mnogo se vole.

STORY : Kakvi su vam poslovni planovi za sledeću godinu i šta očekujete od nje?
L. D. : Planovi su uvek veliki, kao i moje želje. Ali isto tako za neke stvari i planove puštam vreme i trenutak da urade svoje. Projekti započeti u ovoj godini nastavljaju se u sledećoj... Imamo u planu još jedno novo tržište, o čemu ću uskoro pričati, i svakako su tu i nove kolekcije i revije koje će obeležiti 2023. godinu.

Komentari (0)

Loading