Lifestyle

Jubilej programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS: Dobrobit zajednice i njena budućnost na prvom mestu

Živimo u vreme brzih promena i možemo slobodno reći da svaki dan donosi nešto novo, kako u našim privatnim životima, tako i na poslovnom planu.

Jubilej programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS: Dobrobit zajednice i njena budućnost na prvom mestu

Promo

 
Međutim, ono što ostaje nepromenjeno jeste značaj obrazovanja za bolju budućnost kojoj svi težimo. Živimo u doba ubrzanog tehnološkog razvoja pa se čini da ulaganje u mlade talente, naučne i obrazovne ustanove nikada nije bilo od većeg značaja za razvoj društva. Kako bi ostvarili svoje ciljeve u ovoj oblasti, potrebna su značajna ulaganja, i to ne samo države, već i svih odgovornih kompanija spremnih da doprinesu zajedničkom cilju.
 
U kompaniji NIS, jednoj od lidera društvene odgovornosti u našoj zemlji, ističu da je ulaganje u decu i mlade njihovo strateško opredeljenje. Tako već punih 15 godina kompanija NIS aktivno sluša potrebe zajednice i doprinosi njenom razvoju ulaganjima putem programa „Zajednici zajedno“, koji realizuje u 13 partnerskih gradova i opština širom zemlje. Obeležavajući značajan jubilej programa, 15 godina od osnivanja, NIS je za ovogodišnji ciklus „Zajednici zajedno“ izdvojio 144,5 miliona dinara, što je najveći godišnji iznos od njegovog osnivanja. Sredstva će biti usmerena u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, kao i u unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija, kao i naučno-tehnoloških parkova.
 

Promo

 

 

 
Ovogodišnji programski ciklus realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Prijave na konkurs programa „Zajednici zajedno“ u 13 lokalnih samouprava traju do 8. septembra 2023. godine, a svi uslovi i propozicije
 
Dosadašnji rezultati programa i zadovoljstvo zajednice, najbolji su pokazatelj uspešnosti ovog programa. Za 15 godina programa „Zajednici zajedno“ realizovano je više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Izlazeći u susret potrebama zajednice, unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, više od 40 ustanova kulture, opremljeno 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno 74 dečjih igrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekta.
 
„Ponosni smo što u kontinuitetu doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji, a ulaganje u zajednicu u kojoj poslujemo naša je iskrena

Komentari (0)

Loading