Lifestyle

Tajna podmlađivanja i revitalizacije kože - savremeni laseri koji vraćaju sat unazad

Da li ste ikada zamišljali da možete zastati u vremenu, pogledati se u ogledalo i videti svoje lice onakvo kakvo je bilo pre nekoliko godina? U svetu gde svakodnevni stres i brz tempo života ostavljaju tragove na licu, san o večnoj mladosti i lepoti više nije samo san.

Tajna podmlađivanja i revitalizacije kože - savremeni laseri koji vraćaju sat unazad

Andreja Damnjanović

Zamislite da možete da izbrišete te sitne linije oko očiju koje odaju umor, duboke bore koje pričaju priče o stresnim danima ili opuštenu kožu koja je izgubila nekadašnji sjaj. Upravo to postaje moguće sa najnovijim dostignućima u tehnologiji laserskog podmlađivanja kože - ne samo da možemo da usporimo vreme, već ga možemo malo vratiti unazad!

U svetu estetike i lepote, gde je svaki trenutak važan, a svaka promena na licu pod lupom, nova era laserskog podmlađivanja donosi revoluciju. Otkrivamo vam tajnu kako savremeni dermatološki laseri mogu da brišu godine sa lica i vrata, vraćajući stari sjaj, svežinu i zdrav izgled.

Ovo nije samo priča o tehnologiji; ovo je priča o povratku samopouzdanja, oživljavanju lepote i zadržavanju mladolikog izgleda koji zaslužujemo. Uđite sa nama u svet gde je čarolija laserskog podmlađivanja stvarnost!

Andreja Damnjanović

 

Lasersko podmlađivanje kože – da li je ovo najbolji tretman za lice?

Lasersko podmlađivanje kože nije samo trend, već nehirurška procedura koja obnavlja kožu na prirodan način.

Kroz termalno oštećenje, koje je posledica dejstva lasera, dolazi do kontrakcije kolagenih vlakana i stimulacije sinteze novih. Ovaj proces pokreće mehanizam zarastanja rana, čime se oštećeno tkivo regeneriše. Savremeni medicinski laseri, iz tog razloga, imaju značajnu primenu u antiejdžing medicini.

Kakvi su efekti laserskog podmlađivanja?

Laseri praktično preoblikuju kožu, a lasersko podmlađivanje se u estetskoj medicini ističe kao jedan od najefektnijih i najtraženijih tretmana. Ova napredna tehnika za podmlađivanje ne samo da briše vidljive tragove starenja, već i revitalizuje kožu iznutra, dajući joj novi život.

Precizno usmerenim dejstvom laserskog zraka laseri efikasno tretiraju površinski sloj kože, uklanjajući oštećenja i stimulišući proizvodnju kolagena. Rezultat je vidljivo glatka, čvršća i zdravija koža bez znakova starenja kao što su fine borice i fleke.

Ne treba zaboraviti ni psihološki aspekt - osvežen i podmlađen izgled donosi obnovljeno samopouzdanje i zadovoljstvo sopstvenim odrazom u ogledalu. Lasersko podmlađivanje nije samo procedura, to je putovanje ka obnavljanju kože.

Kada je pravo vreme za lasersko podmlađivanje?

Već posle tridesete godine koža postaje manje zategnuta i suvlja, kao posledica protoka vremena, ali i pod uticajem spoljašnjih faktora.

Lasersko podmlađivanje preporučuje se kada se pojave prve bore, jer ne samo da ih uklanja, već značajno usporava starenje kože. Svetlost lasera pokreće prirodne mehanizme obnavljanja kože, stimuliše sintezu kolagena i elastina, te poboljšava prokrvljenost i otpornost kože na spoljašnje uticaje. Ujedno, uklanja staračke fleke, proširene pore, zateže kožu i efikasno deluje na poboljšanje lošijeg tena uzrokovanog ožiljcima od akni.

Andreja Damnjanović

 

Koji su efikasni laseri za podmlađivanje?

Lekari specijalisti iz poliklinike "Diva" dr Bogdanović, sa više od trideset godina iskustva, u zavisnosti od stanja kože i godina pacijenta, u najvećem broju slučajeva preporučuju jedan od ova tri medicinska lasera za podmlađivanje i lifting kože:

  • 4D Combo lasersko podmlađivanje: Ova inovativna tehnika za laserski lifting i podmlađivanje regeneriše epiderm, zgušnjava i zateže kolagene mreže u koži, menjajući njenu arhitektoniku i strukturu. Osim podmlađivanja, postiže se i zatezanje kože sa dugoročnim efektima. Ova procedura se može primeniti na lice, vrat, podbradak, dekolte, nadlaktice i šake. Vrlo je komforna za pacijenta, usled forsiranog hlađenja koje se koristi tokom procedure, a oporavak je brz. Prvi rezultati vidljivi su posle jednog dana, a pun efekat posle četiri nedelje. U zavisnosti od godina pacijenta i stanja kože, preporuka lekara je najčešće dva tretmana u seriji.

  • TwinLight podmlađivanje laserom: Ovaj savremeni laserski tretman kombinuje dve komplementarne talasne dužine, koje stimulišu sve slojeve kože na stvaranje novog kolagena. Koristi nekoliko različitih laserskih programa u jednoj proceduri i tako isporučuje energiju u duboke slojeve kože, istovremeno popravljajući površinski sloj kože. Ovaj laser osvežava ten, sužava pore, umanjuje bore i zateže kožu. Već 12 sati posle ovog komfornog tremana moguće je nastaviti uobičajenu dnevnu rutinu i nanositi šminku. Dugoročni rezultati se postižu već posle dva tretmana ovim laserom, vidljivi su posle nekoliko dana, a za konačan efekat potrebno je da prođu četiri sedmice.

  • Nano Q laser: Idealan za podizanje obrva i zatezanje lica. Ovaj laser je najčešće preventivan, a koristi se za zatezanje i podmlađivanje kože na prirodan način. Ova tehnika otklanja fine bore, popravlja ten i proširene pore, a efikasna je i u lečenju hiperpigmentacije, melazme, rozacee, uklanjanja kapilara i ožiljaka od akni. Prednost ovog lasera je što se njime može tretirati i osunčana koža. Ne zahteva period oporavka, a već posle tremana može se naneti šminka. Preporuka lekara specijalista je da se uradi serija od dva do četiri tretmana, sa pauzama od četiri nedelje.

  • Poliklinika "Diva" - izbor za savremene procedure laserskog podmlađivanja

    U poliklinici "Diva", pod vođstvom dr Svetlane Bogdanović, specijaliste estetske hirurgije, možete da zakažete BESPLATNE konsultacije za sve navedene laserske procedure.

    Poliklinika "Diva" dr Bogdanović je već tri decenije pionir u našoj zemlji i na našim prostorima u primeni naprednih tehnika u estetskoj medicini, uključujući radiotalasnu hirurgiju i dermatološke i hirurške lasere. U ovoj medicinskoj ustanovi pacijentima je na raspolaganju 14 lasera, tri aparata za radiotalasnu hirurgiju i devet lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije.

    Posetite Polikliniku "Diva" i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru 

    na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

    Lekari specijalisti Poliklinike "Diva" na tri adrese:

    Kosovska 34,

    Njegoševa 19a, Slavija i

    Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

     

    Komentari (0)

    Loading